Un sfert dintre românii care își petrec concediile în străinătate și-au redus bugetul cu până la 30%

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Mai mult de jumătate dintre românii careu au ales să își petreacă concediile peste hotare au mers pe varianta clasică în ceea ce privește destinația de vacanță. Totuși, un sfert dintre aceștia și-au redus cheltuielile alocate concediilor.

Peste 53% dintre românii care îşi vor petrece concediul în străinătate în această vară au ales ca destinaţie ţări precum Grecia, Bulgaria şi Turcia, iar aproape 56% au ales ca mijloc de transport autoturismul personal, arată un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Grecia este ţara unde cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă concediul, respectiv aproape 22% dintre respondenţi, în timp ce peste 17% au ales Bulgaria iar aproape 14,5% vor merge în Turcia. Totodată, peste 10% au ales să viziteze Italia, aproape 8% - Egipt, peste 7% - Spania iar mai mult de 6% - Franţa. Printre alte destinaţii unde românii îşi vor petrece concediul se numără: Albania, Germania, Tunisia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Anglia, Belgia, Danemarca.

Când trebuie să aleagă mijlocul de transport pe care îl folosesc când merg în vacanţă, aproape 56% dintre respondenţi au menţionat autoturismul personal, în timp ce trenul este ales de peste 19%, avionul de aproape 13% iar autocarul de puţin peste 12%.

Potrivit sursei citate, la întrebarea - De unde faci rost de bani pentru vacanţă - peste 70% dintre respondenţi au răspuns că strâng banii din timp, făcând economii pe parcursul anului, peste 20% spun că folosesc tichetele de vacanţă pentru plata concediului, peste 4% apelează la cardul de credit/overdraft, aproape 3% spun că se împrumută la rude sau la prieteni iar peste 2% primesc prime de concediu de la angajator.


Banii alocați de români pentru concediile din străinătate

În ceea ce priveşte mărimea bugetului de vacanţă, peste 35% spun că acesta este similar cu cel de anul trecut. O scădere a bugetului, cu 10% până la 30%, s-a înregistrat pentru circa 37% în timp ce pentru circa 15% s-a înregistrat o creştere de 10% - 30%.

La întrebarea referitoare la cum vor face plăţile în concediu, peste 62% dintre respondenţi spun că vor folosi cardurile, fie că sunt de debit sau de credit, fie o combinaţie de plată cash şi card. Numai aproximativ 37% spun că vor folosi exclusiv cash-ul pentru a face plăţi în concediu.

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenţi sunt salariaţi, 74,83% locuiesc la oraş, 38,08% au studii superioare.


Citește și: Aproape 20 000 de persoane, evacuate din insula Rodos, din Grecia

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel