Un seismolog grec ar putea fi dat în judecată pentru o păcăleală de 1 aprilie

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un seismolog grec ar putea fi dat în judecată pentru o păcăleală de 1 aprilie / Photo by Aleksandar Pasaric
Un seismolog grec ar putea fi dat în judecată pentru o păcăleală de 1 aprilie / Photo by Aleksandar Pasaric

Un renumit seismolog grec face obiectul unei anchete penale în urma unei păcăleli de 1 aprilie, prin intermediul căreia a anunţat că o fosă uriaşă în forma unei pâlnii ar putea să se deschidă sub insula vulcanică Santorini, o celebră destinaţie turistică, informează AFP.

Akis Tselentis, directorul Institutului de Geodinamică şi al Centrului pentru Tsunami din Grecia, a publicat miercuri pe Facebook o fotografie ce îl prezenta ca pe un fals vinovat, în timp ce ţinea în mâini o pancartă pe care era scris mesajul următor: "Vinovat pentru gluma de 1 aprilie".

"Trăim într-o ţară în care umorul este persecutat, dar agresorii de copii, violatorii şi autorii de fraude nu sunt pedepsiţi", a adăugat el.

Marţi, un procuror a ordonat deschiderea unei anchete preliminare pentru a stabili dacă mesajul publicat de Akis Tselentis pe 1 aprilie ar putea fi încadrat în sfera infracţiunii de "răspândire de ştiri false".

"Lucrurile nu stau bine în Santorini. Din ianuarie, asistăm la dispariţia graduală a magmei de sub vulcan", declarase seismologul elen pe Facebook.

Akis Tselentis a adăugat în gluma lui că exista "o posibilitate majoră" ca magma să se deplaseze spre un vulcan fictiv, creând un vid în forma unei pâlnii, ce ar putea "aspira apele din Marea Egee".

Insula Santorini a fost complet remodelată după o erupţie vulcanică de la sfârşitul secolului al XVII-lea î.e.n., care a distrus civilizaţia minoică. Activitatea sa geotermală, însoţită de cutremure de pământ, a rămas la un nivel ridicat până în zilele noastre.

Ultima erupţie majoră a celei mai active părţi a vulcanului grec, localizată sub insula de lavă Kameni, nelocuită şi aflată lângă Santorini, s-a produs în anul 1950.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel