Un român a fost arestat într-un caz grav de trafic de migranți. 39 de vietnamezi au murit sufocați într-o remorcă

radiodcnews Team | Dată: 11 aug 2022, 22:04 | Categorie: Social
Sursă foto: Facebook (Crimestoppers)
Sursă foto: Facebook (Crimestoppers)

Un român a fost arestat în București și urmează să fie extrădat în Marea Britanie pentru un caz grav de trafic de migranți. 

Poliția britanică, care investighează moartea a 39 de migranți vietnamezi, găsiți în remorca unui camion, a arestat în România un bărbat despre care se crede că este „piesa finală a puzzle-ului”. Marius Mihai Drăgici, în vârsta de 48 de ani, a fost reținut de Poliția Română în București, a declarat Poliția din Essex.

Luna trecută, Poliția din Essex a făcut un apel public pentru a-l da în urmărire pe cetățeanul român, care este suspectat că face parte din rețeaua care a coordonat călătoriile imigranților în Marea Britanie, scrie Daily Mail. Victimele, 31 de bărbați și opt femei cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, toți vietnamezi, au murit prin sufocare și hipertermie în spațiul închis. Camionul fusese transportat cu feribotul din Zeebrugge în Belgia la Purfleet în Essex, la începutul zilei de 23 octombrie 2019.

Pedepse ce însumează aproape 100 de ani

Forțele de ordine au transmis joi că Drăghici, în vârstă de 48 de ani, a fost reținut de Poliția Română în municipiul București. Urmează executarea unui mandat european de arestare, iar acum se face o cerere de extrădare a acestuia în Marea Britanie. Drăghici poartă și pseudonimele Marius Mihai Șelaru și Marius Lupu și s-a născut în orașul Onești.

Majoritatea inculpaților ar fi fost membri ai rețelei de trafic de persoane. Fiecare dintre victime și familiile lor plătiseră sume importante de bani unui grup infracțional organizat ai cărui membri le-au promis trecerea în siguranță în Marea Britanie și o viață decentă acolo. Cu toate acestea, acea promisiune s-a transformat în tragedie și victimele s-au sufocat în camionul care era condus de nord-irlandezul Maurice Robinson. Până acum, 10 persoane au fost condamnate pentru rolul lor în tragedie. Pedepsele lor însumează aproape 100 de ani.

Cea mai complexă anchetă din Essex

Luna trecută, când apelul a fost înaintat, superintendentul șef Stuart Hooper, care a supravegheat ancheta, a declarat: „Ne-am îndeplinit promisiunea de a face justiție, dar există o ultimă piesă din acel puzzle de finalizat. Vom lucra cu parteneri internaționali și alte agenții pentru a ne asigura ca apelul nostru să fie ascultat în toată lumea. „Ne angajăm să urmărim fiecare individ despre care credem că este conectat la această crimă îngrozitoare” a afirmat el. Citește continuarea pe DC News

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite