Un producător croat de vehicule electrice a strâns fonduri în valoare de 500 milioane de euro

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: rimac-automobili.com
Sursă foto: rimac-automobili.com

Un producător croat de vehicule electrice face furori pe piața auto, investitorii arătându-și încrederea în proiectul lor și finanțându-i cu peste 500 de milioane de euro. 

Rimac Group, compania croată cunoscută pentru mașina sa sport electrică Nevera de 1.900 de cai putere, a declarat că a strâns 500 de milioane de euro de la investitori, inclusiv de la conglomeratul Goldman Sachs, dar și alte nume mari din industria auto, precum Porsche și un fond de tehnologie consiliat de SoftBank din Japonia.

Noua rundă de finanțare evaluează Rimac la peste 2 miliarde de euro.

Rimac va produce noi modele de autoturisme pentru Bugatti

Rimac a ajuns pe prima pagină a ziarelor anul trecut, când a acceptat să dețină anumite dobânzi din Bugatti, producătorul francez ultra-exclusiv care face de multă vreme parte din Grupul Volkswagen. Ca parte a acestei înțelegeri, afacerile cu mașini sport ale Bugatti și Rimac au fost combinate într-o asociație compusă din Rimac și filiala VW Porsche, Rimac deținând un pachet de 55%.

Noua investiție este de așteptat să accelereze pivotul Rimac și să îl schimbe dintr-un producător la scară mică de mașini în unul de mașini sport electrice de ultimă generație. Va continua să producă Nevera, proiect în valoare de 2,4 milioane de dolari, prin intermediul joint-venture-ului cu Porsche, precum și o serie de modele noi pentru Bugatti. 

Compania croată plănuiește să-și concentreze mare parte din efortul său și cea mai mare parte din nou capital pe filiala sa, Rimac Technology, care dezvoltă și produce componente pentru vehicule electrice și hibride de înaltă performanță, scrie CNBC

Compania se extinde, cu 700 de noi angajați

Rimac Technology a atras deja câțiva clienți de renume auto, inclusiv Ferrari, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz, Porsche și Renault și investiții anterioare atât de la Hyundai, cât și de la Porsche.

Rimac a declarat că va folosi această nouă infuzie de capital pentru a angaja 700 de noi angajați, pentru a deschide o serie de noi birouri în Europa și pentru a construi un nou sediu în prezent în construcție lângă Zagreb, capitala Croației.

Noul sediu, care va include spații de producție și depozitare, precum și birouri și laboratoare, va fi cea mai mare clădire din Croația când va fi dată în folosință anul viitor, a declarat directorul general Mate Rimac reporterilor într-un briefing.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel