Un oraș din lume a interzis accesul turiștilor în sezonul de vârf

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Un oraș din lume a interzis accesul turiștilor în sezonul de vârf/Captura Youtube
Un oraș din lume a interzis accesul turiștilor în sezonul de vârf/Captura Youtube

Există un oraș în lume care a interzis accesul turiștilor. Mai exact, doar locuitorii se pot bucura de peisajele sale.

Pomfret, un oraș din Vermont, SUA, cu potențial turistic, a fost închis pentru vizitatori, deoarece majoritatea drumurilor au fost grav deteriorate de turiștii care au vizitat zona. Autoritățile locale au luat această decizie ca urmare a distrugerilor cauzate.

Acest loc pare desprins din basme și este cunoscut pentru peisajele sale absolut încântătoare, caracterizate de păduri în culori spectaculoase și case construite într-un stil unic. Toate aceste elemente sunt magnet pentru curioși. În luna octombrie, mai mult de jumătate dintre mașinile care traversau orașul aveau plăcuțe de înmatriculare din alte state, iar unii turiști blocau drumurile pentru a imortaliza aceste peisaje.

Unul dintre punctele de atracție majore este Sleepy Hollow Farm, o proprietate privată pe o suprafață de 115 acri, cunoscută pentru peisajele sale pitorești, care au devenit virale pe internet acum câțiva ani.

Influencerii care au ajuns în orașul Pomfret nu respectau regulile. Aceștia se urcau în mod regulat pe o poartă tapetată cu semne “Acces interzis”. Instalau cabine de schimb pentru a-și etala costumele și blocau drumurile înguste cu mașinile lor. În plus, lăsau deșeuri pe marginea drumului, stârnind nemulțumirea localnicilor.

“Este un loc frumos. Păcat că a fost distrus de toată lumea. În ultimii doi ani a fost scăpat de sub control. Autobuzele de turism ’aruncau’ … oameni acolo. Au stricat drumurile, au făcut accidente”, a declarat Deborah Goodwin, coordonatorul expozițiilor de la Artistree Community Arts Center din Pomfret, notează BBC. 

Unii dintre localnici spun că au fost inclusiv agresați verbal de către turiști, motiv pentru care au luat atitudine.

Oficialii orașului au votat pentru a închide drumurile care duc la fermă în timpul sezonului de vârf al frunzișului de toamnă (23 septembrie – 15 octombrie) pentru nerezidenți. Iar turiștii au fost cu adevărat revoltați. Autoritățile speră că se vor schimba lucrurile în viitor, prin această măsură.

“Ne bucurăm să avem turiști aici, este o parte importantă a economiei Vermontului și vrem ca oamenii să se bucure de frumusețea naturală, să viziteze vânzătorii și magazinele și să se plimbe cu mașina.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel