Un nou monolit misterios a apărut în Nevada: Un mesaj criptic sau doar o farsă elaborată

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un monolit straniu și strălucitor, asemănător cu cele care au apărut misterios în 2020, a fost descoperit în Gass Peak, o zonă de drumeții din deșertul Nevada, la aproximativ o oră nord de Las Vegas.

Se întâmplă din nou... și încă nu știm ce înseamnă, scrie euronews.com.

Structura glimmeringă, înaltă și rectangulară, pare să fie din altă lume, suprafața sa reflectorizantă imitând peisajul vast al deșertului din jurul vârfului muntelui unde a fost ridicată.

Originea monolitului

De unde provine obiectul? Este o instalație de artă? O farsă elaborată? Se pregătește Daft Punk pentru o revenire? Sau cineva este un fan înfocat al povestirii lui Arthur C. Clark, „The Sentinel” și al filmului „2001: A Space Odyssey” de Stanley Kubrick?

Descoperirea de către poliție

Structura a fost observată de Departamentul de Poliție din Las Vegas, care a declarat că a văzut-o în timpul unei misiuni de căutare și salvare la nord de Valea Las Vegas.

„Vedem multe lucruri ciudate când oamenii merg pe drumeții, cum ar fi nefiind pregătiți pentru vreme sau neavând suficientă apă,” a scris departamentul de poliție. „Dar verificați asta!”

Misterul monolitului

Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de coloane strălucitoare misterioase care apar în întreaga lume de cel puțin din 2020. În noiembrie acel an, un monolit metalic similar a fost găsit adânc în peisajul asemănător cu Marte al deșertului de roci roșii din Utah. Apoi au urmat observații în România, Insula Wight în Canalul Mânecii, California centrală și pe celebra Fremont Street din centrul orașului Las Vegas.

Toate au dispărut la fel de repede cum au apărut.

Speculații și teorii

Speculațiile cresc cu privire la cine ar putea fi în spatele structurilor monolitice. Nimeni nu a venit să revendice structurile, iar teoriile conspiraționiste implică extratereștri.

Referințe la „2001: A Space Odyssey”

Ca amintire, filmul lui Kubrick din 1968 a prezentat una dintre cele mai izbitoare și bizare forme pe care le-au luat extratereștrii pe ecran sub forma blocului negru enigmatic. Indiferent dacă monolitul misterios care apare brusc este forma reală a extratereștrilor este discutabil; ar putea fi o carte de vizită care semnalează prezența lor. Ceea ce știm însă este că coloana impunătoare din clasicul SF servește ca un avertisment, un învățător care facilitează salturi evolutive și o poartă misterioasă care ridică mai multe întrebări decât oferă răspunsuri.

Referitor la reprezentarea sa extraterestră sub formă de placă neagră, Kubrick a declarat: „A devenit curând evident că nu poți imagina de neimaginat.”

Monolitul reprezintă acest de neimaginat, un necunoscut înfiorător a cărui geometrie simplă inovează prin înlăturarea paradoxală a reprezentărilor mai sălbatice și mai strălucitoare ale vizitatorilor din alte lumi.

În așteptarea adevărului

Indiferent ce alegi să crezi – noi, cei de la Euronews Culture, ne ținem degetele încrucișate sperând că este o strategie de marketing elaborată pentru viitorul reboot al X Files – misterul rămâne.

În ceea ce privește autoritățile din Las Vegas, au profitat de descoperirea lor pentru a reaminti oamenilor care fac drumeții în deșertul Nevada să fie pregătiți pentru vremea caldă și să rămână în siguranță.

Așadar, rămâneți hidratați. Adevărul este acolo.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel