Un muzeu din Tasmania găsește o soluție inovatoare pentru a păstra "Ladies Lounge" exclusiv pentru femei

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Hobart’s Museum of Old and New Art (MONA) din Hobart, Tasmania, a găsit o modalitate ingenioasă de a păstra "Ladies Lounge", un spațiu dedicat exclusiv femeilor, după ce a fost acuzat de discriminare pentru refuzul de a permite accesul unui bărbat în această zonă.

În aprilie 2023, Jason Lau a făcut o plângere la Tribunalul Civil și Administrativ din Tasmania (TASCAT), după ce i s-a refuzat accesul în "Ladies Lounge", deși plătise biletul de intrare la muzeu. Tribunalul a decis în aprilie anul acesta că MONA trebuie să înceteze să mai refuze accesul persoanelor care nu se identifică ca femei, scrie euronews.com.

Kirsha Kaechele, creatoarea "Ladies Lounge" și curatoarea MONA, a promis să exploreze posibile lacune legale pentru a menține lounge-ul exclusiv pentru femei. Așa cum a promis, Kaechele a găsit o soluție creativă: a transformat lounge-ul într-o toaletă pentru femei, expunând lucrări de artă ale pictorului spaniol Pablo Picasso în interiorul unei cabine de toaletă.

„Nu am avut niciodată toalete pentru femei la Mona înainte, toate erau unisex,” a declarat Kaechele pe Instagram. „Dar când 'Ladies Lounge' a trebuit să se închidă din cauza unui proces intentat de un bărbat, nu știam ce să fac cu toate acele Picassos.”

Kaechele a anunțat că va contesta decizia TASCAT și crede că va reuși să redeschidă lounge-ul folosind secțiunea 26 din Legea Anti-Discriminare a statului, poate transformând lounge-ul într-o biserică sau școală.

„Doamnele adoră Lounge-ul – un spațiu departe de bărbați – și având în vedere prin ce am trecut în ultimele câteva milenii, avem nevoie de el. Merităm atât drepturi egale, cât și reparații, sub formă de drepturi inegale, sau cavalerism – pentru cel puțin 300 de ani,” a spus Kaechele în mai, când a anunțat că va face apel.

Până atunci, curatoarea are o singură instrucțiune pentru vizitatoarele toaletelor femeilor:

„Între timp, bucurați-vă (doamnelor),” a scris ea pe Instagram.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel