Un muzeu din Germania, redeschis la cinci luni de la furtul unei comori din aur

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Muzeul celților și romanilor din Manching, Germania
Muzeul celților și romanilor din Manching, Germania

Un muzeu din Germania se redeschide la cinci luni după furtul spectaculos al unei comori din aur din perioada celtică, care era expusă în interiorul instituţiei, transmite vineri agenţia DPA.

Muzeul Celţilor şi Romanilor din Manching, Bavaria, va fi redeschis la data de 2 mai, au anunţat vineri această instituţie şi Colecţia arheologică din Bavaria (Archäologische Staatssammlung), cu sediul în München.

Vitrinele care au fost sparte în timpul jafului de la sfârşitul lunii noiembrie 2022 vor rămâne însă închise pentru vizitatori. Modul în care se va proceda cu această zonă reprezintă "subiectul unor deliberări", se arată într-un comunicat.

În noaptea de 22 noiembrie, autori necunoscuţi au pătruns în incinta muzeului din Manching, situat la aproximativ 75 de kilometri nord de München, şi au furat un tezaur alcătuit din 483 de monede de aur celtice şi alte trei monede.

Valoarea materială a celor 3,7 kilograme de aur este estimată la circa 250.000 de euro (275.000 de dolari americani). Însă, raritatea monedelor istorice ridică valoarea lor reală la câteva milioane.

Cazul este cercetat de poliţia bavareză.

Monedele au fost descoperite în Manching în 1999. A fost cea mai mare descoperire a unor obiecte de aur din perioada celtică realizată în secolul trecut. Obiectele au fost expuse publicului începând din 2006.

Zona a fost cândva locul unei mari aşezări celtice - Oppidum von Manching. Arheologii continuă să exploreze activ regiunea considerată de biroul bavarez pentru conservare istorică unul dintre cele mai importante situri arheologice de la nord de Alpi. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel