Un Monet confiscat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial va fi returnat urmașilor proprietarului

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Un pastel al lui Claude Monet, furat de n@ziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, va fi returnat în curând moștenitorilor de drept ai proprietarilor săi originali, după ce a fost recuperat de Biroul Federal de Investigații (FBI) al SUA.

Tabloul, intitulat "Bord de Mer", a fost achiziționat de Adalbert și Hilda Parlagi în 1936 și expus în casa lor din Viena, Austria. Familia Parlagi a fost nevoită să fugă din Austria în Elveția și apoi în Marea Britanie din cauza persecuției n@ziste, lăsând în urmă tabloul, potrivit ARTnews.

N@ziștii au confiscat ulterior obiectele de artă ale familiei Parlagi, iar tabloul lui Monet a fost vândut la o licitație de către o casă de licitații deținută de un membru al partidului n@zist. De atunci, tabloul a schimbat mai mulți proprietari, ajungând în cele din urmă în posesia unui colecționar american în 2019.

Moștenitorii familiei Parlagi au depus o cerere de restituire a tabloului, iar după o investigație amănunțită a provenienței sale, FBI a reușit să îl recupereze. Pictura va fi returnată în curând nepoților lui Adalbert și Hilda Parlagi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel