Un miliardar plănuiește să ducă un submarin de 20 de milioane de dolari la epava Titanicului după dezastrul cu Titan Sub

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Titanic
Titanic

"Vreau să le arăt oamenilor din întreaga lume că, deși oceanul este extrem de puternic, poate fi minunat și plăcut", a declarat miliardarul Larry Connor

Un miliardar din Ohio plănuiește să organizeze o expediție cu un submersibil până la epava Titanicului, în ciuda imploziei fatale a submarinului OceanGate.

Patrick Lahey, cofondator și director general al Titan Submarines, unul dintre cei mai importanți producători de submersibile personale, a declarat pentru Wall Street Journal că Larry Connor, investitor imobiliar din Ohio și client al companiei, l-a contactat la câteva zile după incidentul tragic și i-a cerut să construiască un submersibil capabil să ajungă în siguranță până la Titanic.

"M-a sunat și mi-a spus: 'Știi, ceea ce trebuie să facem este să construim un submarin care să se poată scufunda până la adâncimea de la nivelul Titanicului în mod repetat și în siguranță și să demonstrăm lumii că voi puteți face asta și că Titanul a fost doar o excepție'", și-a amintit Lahey.

Ca urmare, a creat o navă pentru două persoane numită Triton 4000/2 Abyssal Explorer, care este listată pe site-ul companiei pentru 20 de milioane de dolari, potrivit WSJ. Potrivit site-ului, submersibilul "este proiectat" pentru călătorii repetate în adâncurile oceanului la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri, mai mare decât adâncimea de 3.800 de metri a Titanicului. 

Connor a precizat pentru publicație că nava este alcătuită din "materiale și tehnologii" noi, care nu erau disponibile până acum, spunând:

"Patrick se gândește și proiectează acest lucru de peste un deceniu. Dar nu aveam materialele și tehnologia necesare. Nu ai fi putut construi acest submarin acum cinci ani". 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel