Un medic explică de ce consumul de Coca-Cola dietetică te îmbată mai repede decât varianta clasică

Autorul articolului: Alexandra Curtache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Un medic explică de ce consumul de Coca-Cola dietetică te îmbată mai repede decât varianta clasică / Foto: Unsplash
Un medic explică de ce consumul de Coca-Cola dietetică te îmbată mai repede decât varianta clasică / Foto: Unsplash

Atunci când savurați o băutură alcoolică, există întotdeauna o băutură care credeți că vă îmbată mai mult decât altele, deși conține aceeași cantitate de alcool. Un medic explică de ce consumul de Coca-Cola dietetică te îmbată mai repede decât varianta clasică.

A existat o teorie de lungă durată care a fost documentată pe TikTok în legătură cu folosirea fie a Coca-Cola normală, fie a Coca-Cola dietetică în unele dintre băuturile tale preferate, cum ar fi whisky și vodcă.

Deși totul a fost o teorie până în acest moment, există ceva știință reală în spatele sugestiei că dacă bei Coca-Cola dietetică te vei îmbăta mai repede.

De ce consumul de Coca-Cola dietetică te îmbată mai repede decât varianta clasică.

Dar mai întâi, această teorie a fost pusă la încercare de TikToker-ul Loryn Powell, care a băut cele două variante de băuturi cu whisky în două zile diferite.

Ea a băut patru pahare de whisky Jack Daniel's în două ocazii separate - cu Coca-Cola dietetică/clasică amestecată cu un shot.

Loryn a așteptat 30 de minute după ce a dat pe gât băutura pentru a folosi apoi un alcooltest.

TikTokerul a fost șocat să afle că la Coca-Cola clasică a avut o alcoolemie de 0,061% (alcoolemie în sânge), în timp ce la Coca-Cola dietetică a avut o alcoolemie de 0,086%.

Pentru a-și confirma rezultatele și, probabil, o altă scuză pentru o băutură obraznică, Loryn a testat din nou teoria și a găsit rezultate similare.

De data aceasta, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,051%, iar Coca-Cola dietetică a arătat 0,088% BAC.

În videoclip, Loryn a arătat, de asemenea, că a fost nevoie de cinci ore pentru ca alcoolul să părăsească organismul ei, în timp ce pentru Coca-Cola dietetică a durat mult mai mult, opt ore.

Explicația medicală a acestui fenomen

La finalul TikTok, Loryn a fost în mod evident nedumerită de această teorie și a cerut cuiva să explice știința.

Ei bine, acea persoană este Dr. Karan Raj, care a accesat contul său de TikTok @dr.karanraj pentru a explica știința din spatele acestui lucru.

El a spus: "De ce consumul de alcool cu Coca-Cola dietetică te îmbată mai repede decât Coca-Cola obișnuită?

Nu are nimic de-a face cu mixerul dietetic, ci mai mult cu faptul că zahărul din Coca-Cola obișnuită face ca stomacul tău să se golească mai încet în intestinul subțire. Acest lucru încetinește absorbția alcoolului în fluxul sanguin.

Este același principiu ca și motivul pentru care te îmbeți mai repede pe stomacul gol, pentru că nu există nimic care să încetinească alcoolul.", conform Ladbible.

@dr.karanr DIET COKE V REGULAR COKE @lorynpowell ♬ Cornfield Chase - Hans Zimmer

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel