Un hipopotam din turma care i-a aparţinut lui Pablo Escobar, lovit mortal pe o autostradă din Columbia

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Hipopotam. Foto: Pexels.com
Hipopotam. Foto: Pexels.com

Un hipopotam din turma baronului drogurilor a fost lovit mortal pe o autostradă.

Un hipopotam a fost lovit mortal de un camion, marţi seară, pe o autostradă din Columbia, ţară în care această moştenire neobişnuită lăsată de baronul drogurilor Pablo Escobar este considerată o specie invazivă, transmite AFP.

Animalul, cu o greutate de peste o tonă, a fost lovit pe autostrada ce leagă Bogota de Medellin, într-o zonă din apropierea unei proprietăţi care i-a aparţinut lui Pablo Escobar, a declarat pentru AFP Maria Magdalena Pérez, comandantul pompierilor din municipalitatea Puerto Triunfo situată în departamentul Antioquia (nord-vest).

Partea frontală a camionului implicat în accident a fost distrusă, a adăugat ea, precizând că şoferul nu a fost rănit.

La sfârşitul anilor 1980, baronul drogurilor, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia în 1993, a adus o turmă de hipopotami pe proprietatea sa. De-a lungul anilor, aceştia s-au reprodus necontrolat într-o zonă mlăştinoasă. În prezent sunt aproximativ 150 de exemplare.

Nu este prima dată când un accident de circulaţie în care este implicat un hipopotam are loc în această regiune. În decembrie, o maşină a lovit unul dintre aceste mamifere originare din Africa, fără a se înregistra victime. Animalul de mari dimensiuni a supravieţuit.

Ministerul columbian al Mediului a declarat specia invazivă în 2022, deschizând calea către o eventuală vânătoare a acestor exemplare. Un program de sterilizare a fost testat, însă acesta a eşuat.

Potrivit experţilor, reproducerea necontrolată reprezintă o ameninţare pentru populaţia locală şi fauna endemică.

În martie, guvernatorul departamentului Antioquia a anunţat un plan de relocare a aproape jumătate din turma de hipopotami în sanctuare din Mexic şi India, o operaţiune al cărei cost este estimat la aproximativ 3,5 milioane de dolari.

Autoritatea de mediu locală (Cornare) a înregistrat două atacuri comise de hipopotami asupra locuitorilor în 2021. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel