Un graffiti care îl critică pe Kim Jong-Un, pe o clădire din Phenian. "Nenorocitule, oamenii mor de foame din cauza ta"

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Pe o clădire din capitala Coreei de Nord, Phenian, a apărut la finalul anului trecut un grafitti care îl critica pe preşedintele Kim Jong-Un. 

Inscripţia, care îi transmitea lui Kim Jong-Un "nenorocitule, oamenii mor de foame din cauza ta", a fost descoperită cu ocazia organizării în Phenian a celei de-a Patra Şedinţe Plenare a celui de-al Optulea Comitet Central al Partidului Muncitoresc din Coreea, scrie DailyNK.com. 

Grafitti-ul a fost descoperit de un cetăţean identificat sub numele de Kim, în timp ce patrula în cartier. Potrivit protocolului, liderul inminban-ului, unitatea de patrulare cetăţenească, a raportat incidentul ofiţerului local de securitate, care a făcut mai departe un raport către filiala locală a Ministerului de Interne. Ulterior, sesizarea a ajuns pe masa ministrului de interne. Zona respectivă a fost închisă, iar grafitti-ul a fost şters. 

În Coreea de Nord este strit interzisă orice formă de critică la adresa liderului suprem, astfel că vinovatul riscă să fie acuzat de infracţiuni împotriva statului, ceea ce i-ar putea aduce fie o viaţă în lagăr, fie pedeapsa cu moartea. 

North Korea strictly bans all acts that directly criticize the nation’s leader. The authorities have charged offenders with crimes against the state or sedition, sending them to political prison camps or even executing them.

Autorităţile nord-coreene se tem că grafitti-ul ar putea fi dovada faptului că regulile extreme impuse sub pretextul urgenţei sanitare au generat mai multă nemulţumire populară decât se aşteptau. 

Evenimentul este cu atât mai serios cu cât a avut loc în preajma comemorării a 10 ani de la moartea lui Kim Jong Il, sărbătoarea naşterii mamei lui Kim Jong Il şi şedinţa plenară a partidului. 

Astfel, autorităţile au început să facă teste grafologice muncitorilor de la fabricile locale şi studenţilor din oraş, dar îi şi interoghează pe aceştia pentru a afla unde erau pe data de 23 decembrie 2021. 

Kim Jong-un a apărut în public mai slab ca niciodată

Liderul nord-coreean, în vârstă de 37 de ani, este mai slab ca niciodată...

Citește mai departe pe DCNews.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel