Un festival de "disco silenţios" organizat în Catedrala Canterbury a stârnit indignarea credincioşilor. Se va putea consuma alcool - Video

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Căști
Căști

Organizarea în Catedrala Canterbury din Anglia, unul dintre cele mai importante locuri ale religiei anglicane, a două seri cu tematică "disco silenţios", joi şi vineri, a stârnit nemulţumiri din partea unora dintre credincioşi, relatează AFP. Biserica şi-a apărat, însă, dorinţa de deschidere.

Catedrala Canterbury, situată în Kent, în sud-estul Angliei, va fi transformată joi şi vineri într-un loc de petrecere, 3.000 de persoane fiind aşteptate să participe la două seri de "disco silenţios", în care participanţii dansează pe muzica difuzată la căşti individuale şi nu la boxe tradiţionale.

VideoTema acestor seri, în timpul cărora se va putea consuma alcool, este "Anii '90", cu hituri din perioada Britney Spears, Spice Girls, Whitney Houston, sau chiar Eminem şi Oasis.

Conceptul festivalului, la care locurile s-au epuizat, i-a deranjat pe unii credincioşi, care intenţionează să se întâlnească în faţa catedralei pentru a-şi manifesta opoziţia.

"Toată lumea iubeşte (serile) 'Silent Disco', dar locul lor este în cluburi de noapte, nu în Catedrala Canterbury"Peste 1.600 de persoane au semnat o petiţie online împotriva acestui eveniment. "Toată lumea iubeşte (serile) 'Silent Disco', dar locul lor este în cluburi de noapte, nu în Catedrala Canterbury", a declarat Cajetan Skowronski, care a iniţiat această petiţie pe change.org.

"Acest lucru nu îi va atrage pe tineri mai aproape de Hristos. Mai degrabă va transmite mesajul că Hristos şi Biserica Sa şi tot adevărul, frumuseţea şi bunătatea pe care le are de oferit, sunt lipsite de importanţă", a adăugat el.

Decanul de Canterbury, reverendul David Monteith, a apărat evenimentul, spunând că acesta va "arăta respect faţă de catedrală". "Nu va fi sub nicio formă o 'petrecere rave în naos', aşa cum au susţinut opozanţii, a asigurat el, adăugând că admite faptul "că unii nu vor accepta niciodată faptul că dansul şi muzica pop îşi au locul lor în catedrale".

"Catedralele au făcut întotdeauna parte din viaţa comunităţii într-un mod mult mai larg decât rolul lor principal ca loc de cult şi misiune creştină", a adăugat decanul.

Alte evenimente similare au fost organizate anterior în ultimele luni în alte biserici britanice, pentru care acestea reprezintă de asemenea un mijloc de strângere de fonduri pentru întreţinerea acestor clădiri de cult.

Catedrala Canterbury, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este sediul Bisericii Anglicane din Anglia. Arhiepiscopul său este liderul spiritual al acesteia şi, ca atare, îl încoronează pe monarhul britanic, care este liderul său suprem.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel