Un festival de black metal cu orientare neonazistă a avut loc în Franța în ciuda interdicției

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Sâmbătă seara, în apropiere de Lyon, în estul Franţei, a avut loc un festival de muzică black metal cu orientare neonazistă, unde a cântat trupa poloneză Graveland, deşi autorităţile au interzis evenimentul.

Festivalul, numit ‘‘Call of terror’’, s-a desfăşurat la Vézéronce-Curtin pe 24 februarie, o zi cu semnificaţie istorică, fiind data la care s-a format în 1920 în Germania NSDAP, Partidul Nazist.

Autorităţile spun că au aflat ‘‘în a doua parte a după-amiezii că locul concertului se situa în Vézéronce-Curtin, Isere, într-o sală a municipalităţii, închiriată unui particular fără ca autorităţile să cunoască motivul sau natura acestei reuniuni’’, conform prefecturii din Isere, unul dintre cele cinci departamente care au interzis expres festivalul.

Organizatorul a fost avertizat de jandarmerie despre interdicţie, dar acesta ‘‘a refuzat să respecte condiţiile’’, se arată într-un comunicat al prefecturii.

Jandarmeria a instalat cinci puncte de control pe principalele căi de acces spre această localitate cu 2.000 de locuitori, situată la mai puţin de o oră de Lyon, un bastion al extremei-drepte.

Aceste ‘‘controale sistematice’’ au fost făcute pentru ‘‘unor proceduri care ar putea fi demarate împotriva organizatorilor sau a participanţilor’’, a adăugat prefectura.

Organizatorii se expun la o pedeapsă de până la şase luni de închisoare şi o amendă de 7.500 de euro, iar participanţii, la o contravenţie din clasa a patra de sancţiuni, care poate depăşi câteva sute de euro.








Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel