Un feribot emblematic pentru New York, cumpărat de vedete de televiziune americane, va fi transformat într-un loc cultural

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa foto: siferry.com
Sursa foto: siferry.com

Un imens feribot celebru din New York, care asigura legătura între Manhattan şi Staten Island, va fi transformat într-un loc cultural după ce a fost cumpărat de proprietarul unui club de comedie şi de vedete de televiziune americane, relatează sâmbătă AFP.

Celebrul feribot portocaliu "John F. Kennedy", care a asigurat din 1965 legătura între cele două cartiere din New York, i-a fost vândut de autorităţile oraşului lui Paul Italia, un agent imobiliar care deţine clubul de comedie "The Stand" din Manhattan, şi care este asociat cu comedianţii de la emisiunea "Saturday Night Live" de la NBC, Pete Davidson şi Colin Jost, scrie Agerpres. The New York Times a dezvăluit informaţia vineri.

Pete Davidson este, potrivit presei, iubitul vedetei de reality-show Kim Kardashian, iar Colin Jost este căsătorit cu actriţa Scarlett Johansson. Cei doi sunt din Staten Island, unul dintre cele cinci cartiere ale New York-ului, la sud de insula Manhattan, iar Pete Davidson încă locuieşte acolo.

Potrivit administraţiei oraşului, "emblematicul (feribot) John F. Kennedy" - care măsoară 85 de metri lungime şi 2.100 de tone greutate, şi care a fost retras din flotă în august pentru că a ieşit din funcţiune - a fost scos la licitaţie.

Spaţiu de spectacole live



Paul Italia vrea "să-l transforme într-un spaţiu de spectacole live cu stand-up, muzică, artă şi posibilitatea de a-l restaura", însă nu a precizat cum va remorca imensa navă portocalie şi cum o va acosta în mod permanent.

El a afirmat că a cumpărat feribotul, cunoscut pentru legătura gratuită pe care o asigura în New York, pentru că "fiecare dintre noi îşi doreşte cu adevărat (...) să salveze o parte (din patrimoniul) New York-ului", a declarat el pentru New York Times.

Omul de afaceri a afirmat totodată că nava "John F. Kennedy deţine un loc special în inimile" celor doi parteneri ai săi Davidson şi Jost, "ale nativilor din Staten Island".

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel