Un exemplar rar al unui disc înregistrat de John Lennon, prezentat publicului de o organizaţie caritabilă din Liverpool

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un exemplar rar al unui disc înregistrat de John Lennon, prezentat publicului de o organizaţie caritabilă din Liverpool
Un exemplar rar al unui disc înregistrat de John Lennon, prezentat publicului de o organizaţie caritabilă din Liverpool

Un exemplar rar al unui vinil înregistrat de fostul membru The Beatles John Lennon şi dăruit unei organizaţii caritabile de văduva şi de fiul artistului, a fost prezentat publicului la Liverpool, informează BBC.

Strawberry Field, proprietate a Salvation Army şi o cunoscută atracţie turistică din Liverpool, va expune vinilul Give Peace a Chance and Remember Love, înregistrat de John Lennon şi de Yoko Ono, pentru a marca cea de-a 55-a aniversare a materialului discografic.

Este unul dintre cele 50 de exemplare dintr-o ediţie limitată oferite unor organizaţii de caritate de Yoko Ono şi Sean Ono Lennon pentru a contribui la strângerea de fonduri destinate programului Step to Work al Salvation Army.

Directorul de programe al proprietăţii Strawberry Field, Kathy Versfeld, a spus că alegerea lor pentru a prezenta discul este o binecuvântare specială.

E un dar fabulos de la Yoko şi Sean, a declarat ea pentru BBC Radio Merseyside.

Este un real privilegiu pentru noi cei de la Strawberry Fields, ca parte din munca noastră pe tot teritoriul ţării, precum şi pentru acest loc pe care John, după câte se pare, îi plăcea să-l frecventeze, să putem să prezentăm discul şi să invităm publicul să vină şi să-l vadă, a mai spus ea.

Lansat iniţial pe 4 iulie 1969, discul dublu a fost confecţionat manual în studiourile Abbey Road, un nume la fel de celebru ca şi trupa The Beatles.

Fiecare disc a fost etichetat, numerotat cu un număr unic şi include semnătura ştanţată a lui Ono, ceea ce le face foarte preţioase pentru colecţionari.

Sumele încasate din vânzarea de bilete vor sprijini programul Step to Work al Strawberry Field, care ajută persoanele cu dificultăţi de învăţare sau care întâmpină alte dificultăţi să-şi găsească un loc de muncă.

Atracţia turistică Strawberry Field spune povestea copilăriei lui Lennon şi include pianul la care Lennon a compus şi înregistrat melodia Imagine.

Vizitatorii vizionează înregistrări de arhivă şi fotografii şi află ce s-a întâmplat în spatele faimoaselor porţi roşii şi în grădinile unde Lennon s-a jucat şi s-a căţărat în copaci pe când era copil.

Muzica este în continuare foarte importantă, aşa că ne bucurăm să contribuim la a da o şansă păcii şi la celebrarea iubirii, a adăugat Versfeld.

Ştiu că mulţi vor fi interesaţi să vină şi să vadă acest lucru, dar şi să ne susţină.

Deşi proprietatea Strawberry Fields nu mai este identică cu cea din vremea copilăriei lui John Lennon, grădinile oferă în continuare un loc pentru refugiu şi pace, a spus Versfeld.

Venim în întâmpinarea nevoilor unei noi generaţii acum, a spus ea.

Avem grădina, un refugiu calm unde oamenii pot reflecta la vieţile lor şi probabil la viaţa lui John pe când era tânăr. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel