Un diamant albastru din clasa 'fancy vivid' ar putea fi vândut cu 50 de milioane de dolari la o licitaţie a casei Christie's

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un diamant albastru din clasa 'fancy vivid' ar putea fi vândut cu 50 de milioane de dolari la o licitaţie a casei Christie's/Freepik
Un diamant albastru din clasa 'fancy vivid' ar putea fi vândut cu 50 de milioane de dolari la o licitaţie a casei Christie's/Freepik

Cel mai mare diamant albastru din clasa "fancy vivid" (cel mai înalt grad de intensitate a culorii) şi cu o claritate internă perfectă, scos vreodată la licitaţie, ar putea fi vândut cu un preţ de până la 50 de milioane de dolari la licitaţia de pietre preţioase rare ce va fi organizată de casa Christie's pe 7 noiembrie la Geneva, au anunţat joi reprezentanţii casei organizatoare, citaţi de Reuters.

Cunoscut sub numele de "Bleu Royal", acest diamant albastru strălucitor - care este montat într-un inel - se numără printre cele mai rare nestemate de acest tip descoperire vreodată.

"Ceea ce îl face pe 'Bleu Royal' să fie atât de special este mărimea lui. Cu 17,6 carate, el este cel mai mare din categoria lui", a declarat Raul Kadakia, directorul departamentului internaţional de bijuterii din cadrul casei Christie's.

"Culoarea sa este foarte bogată în mod natural şi are o claritate internă fără cusur", a adăugat el.

În 2016, casa Christie's a vândut un diamant rar albastru de 14,6 carate, denumit "Oppenheimer Blue", cu peste 57 de milioane de dolari.

"Sperăm că îl va depăşi pe 'Oppenheimer', a spus Rahul Kadakia, vorbind despre diamantul "Bleu Royal".

"L-am prezentat într-un turneu în jurul lumii, în Asia, Statele Unite şi Europa, şi am constatat că există un interes mare din partea colecţionarilor din lumea întreagă", a adăugat specialistul de la casa Christie's.

Într-o licitaţie separată, care se va desfăşura online în perioada 3-16 noiembrie, casa Christie's va pune în vânzare şi un colier cu perle purtat de actriţa Audrey Hepburn, considerată şi o legendă a modei, în scena finală a filmului "Roman Holiday" din 1953.

Preţul său de vânzare a fost estimat în intervalul 20.000 - 30.000 de dolari.

Totodată, casa Christie's va oferi spre vânzare un ceas de mână Rolex purtat de Marlon Brando în filmul "Apocalypse Now" din 1970, pe spatele căruia actorul şi-a gravat semnătura pentru a evita înlocuirea accidentală a ceasului în timpul filmărilor.

În urmă cu doi ani, acest ceas, evaluat în prezent la un preţ cuprins între 1 milion de franci elveţieni şi 2 milioane de franci elveţieni, a fost vândut la licitaţie cu 2 milioane de franci elveţieni (2,2 milioane de dolari). 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience