Un depozit Amazon, pus la pământ de o tornadă. Zeci de persoane au fost prinse sub dărâmături

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Captură video
Captură video

Un depozit al companiei Amazon din SUA a fost grav avariat în urma furtunilor puternice care au afectat sudul statului Illinois.

Poliția din orașul Edwardsville a declarat că operațiunile de salvare se află în desfășurare după ce un „eveniment meteorologic sever” – foarte posibil o tornadă – a lovit depozitul, vineri noaptea, în jurul orei locate 20.30/.

Oficialii au confirmat că cel puțin două persoane și-au pierdut viața. 

Peste 100 de autospeciale de urgență s-au îndreptat spre fața locului după ce un perete având lungimea unui teren de fotbal s-a prăbușit, scrie Reuters.

Mai multe persoane au rămas blocate sub dărâmături, reprezentanții autorităților declarând că, la momentul prăbușirii, aproximativ 50 de muncitori se aflau în depozit.

Serviciul Național de Meteorologie din SUA a emis vineri seară avertismente de tornadă pentru zone din mai multe state, inclusiv Arkansas, Tennessee, Missouri și Illinois.

Depozit de mari dimensiuni

Potrivit FT, în astfel de clădiri lucrează de obicei aproximativ 1.000 de lucrători, iar în timpul sezonului de Crăciun numărul acestora este și mai mare.

„Siguranța și bunăstarea angajaților și partenerilor noștri este prioritatea noastră principală în acest moment”, a spus Amazon.

„Evaluăm situația și vom împărtăși informații suplimentare când vor fi disponibile.”

Șeful poliției din Edwardsville, Mike Fillback, a spus că nu se știe cu exactitate câți oameni se aflau în interiorul clădirii în momentul prăbușirii.

„Este o clădire destul de nouă, așa că prăbușirea este surprinzătoare ”, a adăugat el.

Oficialii au declarat sâmbătă că un val devastator de tornade a străbătut Kentucky și alte cinci state americane vineri seara, ucigând zeci de oameni și lăsând o urmă de distrugere de mare amploare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel