Un coridor lung de nouă metri, descoperit în Marea Piramidă din Giza. Ce ar putea ascunde

radiodcnews Team | Dată: 03 Martie 2023, 12:32 | Categorie: Știri
Egipt. Foto: Pexels.com
Egipt. Foto: Pexels.com

Descoperire extrem de importantă a cercetătorilor.

Preşedintele Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, Mostafa Waziri, a anunţat joi descoperirea unui coridor secret, lung de nouă metri, ascuns în spatele intrării principale a Marii Piramide din Giza, despre care se crede că ar putea conduce la alte descoperiri, relatează Reuters.

Descoperirea a fost făcută în cadrul proiectului "Scan Pyramids" care foloseşte tehnologie modernă, inclusiv scanare 3D şi analize termice cu camere cu infraroşu, pentru a studia interiorul piramidei, ultima dintre cele Şapte Minuni ale Lumii Antice rămase în picioare.

Coridorul neterminat a fost probabil construit pentru a uşura greutatea piramidei fie pe intrarea principală, fie pe o altă cameră sau spaţiu încă nedescoperit, a declarat Mostafa Waziri.

Marea Piramidă, cea mai mare din Giza, cu o înălţime de 146 de metri, a fost construită în jurul anului 2560 î.Hr., în timpul domniei faraonului Khufu (sau Keops).

Citeşte şi: Secretul călătoriei în timp a fost descifrat de un fizician

Un profesor care a lucrat toată viața sa la secretele călătoriei în timp ar putea, în sfârșit, să recupereze acei ani, după ce a avut un moment de "eureka" în timp ce se afla în spital.

Călătoria în timp ar putea să nu mai fie un lucru al viitorului, deoarece un fizician consideră că a reușit să o rezolve.

Profesorul Ronald Mallett consideră că ar putea fi cea mai mare descoperire din toate timpurile, la 67 de ani după ce a început să cerceteze acest subiect. A început de la vârsta de 10 ani.

El își propune să construiască o mașină a timpului care poate "răsuci țesătura continuu spațiu-timp" cu un "inel de lasere rotative pentru a crea o buclă în timp".

Profesorul susține că moartea tatălui său și confortul oferit de cartea "Mașina timpului" a lui H.G. Wells i-au inspirat o viață întreagă de cercetări pe această temă de îndoire a spațiului.

Vorbind despre un pasaj din carte, Mallett a spus: "Primul paragraf mi-a schimbat viața. Încă îmi amintesc citatul: "Oamenii de știință știu foarte bine că timpul este doar un fel de spațiu și că ne putem deplasa înainte și înapoi în timp, la fel cum putem face și în spațiu"."

După ce a petrecut o perioadă în US Airforce, a continuat la Pennsylvania State University pentru a obține un doctorat în fizică.

A efectuat cercetări în secret timp de ani de zile și, când se afla în spital după ce s-a recuperat în urma unei afecțiuni cardiace, a avut un moment "eureka".

Vorbind pentru G2, el a spus: "Se pare că găurile negre în rotație pot crea un câmp gravitațional care ar putea duce la crearea de bucle temporale care să permită să te duci în trecut."

El spune că există două orizonturi de eveniment în fiecare gaură neagră rotativă, unde radiația electromagnetică nu poate scăpa.

Între cele două, spune el, există ceva numit frame dragging.

Dând un exemplu, el a adăugat: "Să presupunem că aveți o ceașcă de cafea în fața dumneavoastră chiar acum. Începeți să amestecați cafeaua cu lingura. Aceasta a început să se învârtă, nu-i așa? Asta face o gaură neagră care se rotește. În teoria lui Einstein, spațiul și timpul sunt legate unul de celălalt. De aceea se numește spațiu-timp. Deci, pe măsură ce gaura neagră se rotește, va provoca de fapt o răsucire a timpului."

El vrea să construiască un laser inelar care să poată crea un "fascicul de lumină rotativ intens și continuu" care ar putea "crea gravitație".

Dacă gravitația pe care o creează poate îndepărta timpul, el spune că laserele ar putea atunci să afecteze timpul însuși.

Din păcate, însă, el spune că ar avea nevoie de "tipuri galactice de energie" și nu știe cât de mare ar trebui să fie mașina timpului.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite