Un concert al rapperului Travis Scott la piramidele din Giza, anulat de autorităţile egiptene

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Un concert al rapperului Travis Scott la piramidele din Giza, anulat de autorităţile egiptene
Un concert al rapperului Travis Scott la piramidele din Giza, anulat de autorităţile egiptene

AFP relatează că marţi, Sindicatul muzicienilor egipteni a decis să interzică un concert al celebrului rapper american Travis Scott la piramidele din Giza, programat pentru data de 28 iulie. Motivul invocat este că acest spectacol contravine "tradițiilor poporului egiptean". Este obișnuit ca artiști internaționali de muzică pop să organizeze concerte de mare amploare la baza piramidelor din Cairo, luând exemplul trupei de hip-hop americană Black Eyed Peas, care a susținut un concert acolo în octombrie 2021.

Sindicatul muzicienilor egipteni este rar opus astfel de evenimente, deși există un conflict de mulți ani între ei și muzica urbană din Egipt, în special rap-ul.

În plus, Egiptul este implicat într-o campanie împotriva ceea ce autoritățile etichetează ca o "rescriere" a istoriei și se opune vehement mișcărilor afro-americane care revendică o conexiune cu faraonii.

Marți, sindicatul muzicienilor, care este responsabil de aprobarea concertelor și supravegherea pieței muzicale din țara arabă, a explicat într-un comunicat că aprobă toate concertele cu condiția ca acestea să nu "submineze obiceiurile și tradițiile ancestrale ale poporului egiptean".

"După examinarea opiniilor exprimate pe rețelele de socializare și poziția artistului, sindicatul a descoperit imagini și informații documentate referitoare la ritualuri stranii pe care acesta le practică și care contravin tradițiilor noastre", se menționează în comunicat.

Comunicatul nu dezvăluie detalii despre "ritualurile" atribuite lui Travis Scott, unul dintre cei mai apreciați cântăreți de hip-hop americani, care se află în prezent într-un turneu mondial.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel