Un cinema din Londra anulează premiera mondială a unui film cu scenariu generat de AI după un val de critici

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un cinema din Londra a anulat premiera mondială a unui film al cărui scenariu a fost generat de inteligența artificială, după ce a fost ținta unui val de critici.

The Prince Charles Cinema, situat în West End-ul Londrei și cunoscut pentru proiecțiile de filme de cult și artă, urma să găzduiască duminică proiecția noului film „The Last Screenwriter”. Cu toate acestea, cinema-ul a anunțat pe rețelele sociale că proiecția nu va mai avea loc, scrie The Guardian.

Declarația The Prince Charles Cinema

În declarația sa, The Prince Charles Cinema a afirmat: „Feedback-ul primit în ultimele 24 de ore de când am promovat filmul a evidențiat îngrijorarea puternică a multora dintre spectatorii noștri cu privire la utilizarea AI în locul unui scenarist, ceea ce reflectă o problemă mai amplă în industrie.”

Despre film

Regizat de Peter Luisi și avându-l în rol principal pe Nicholas Pople, „The Last Screenwriter” este o producție elvețiană care se descrie ca povestea unui „scenarist celebru” care „își vede lumea zguduită când întâlnește un sistem de scriere de scenarii bazat pe AI ... el își dă seama curând că AI-ul nu doar că îi egalează abilitățile, dar chiar îl depășește în empatie și înțelegerea emoțiilor umane.” Scenariul este creditat lui „ChatGPT 4.0”.

Reacția regizorului

Peter Luisi a declarat pentru Daily Beast că cinema-ul a anulat proiecția după ce a primit 200 de plângeri, dar că o proiecție privată pentru distribuție și echipă va avea totuși loc la Londra. El a adăugat: „Cred că oamenii nu știu suficient despre proiect. Tot ce aud este 'primul film scris integral de AI' și imediat văd un inamic, iar furia lor se îndreaptă spre noi ... Dacă scenariștii își vor face timp să vizioneze filmul și să citească despre proces și de ce am făcut acest film, nu-mi imaginez că ne vor condamna sau pe mine pentru că și eu sunt unul dintre ei ... Vreau să fac acest lucru ca o contribuție la cauză.”

Controversa utilizării AI în industria filmului

Utilizarea AI în industria filmului rămâne o problemă actuală. Una dintre cerințele esențiale ale grevei scenariștilor de la Hollywood de anul trecut a fost protecția formală privind integrarea instrumentelor AI în procesul de scriere, ceea ce a dus la un acord prin care, deși AI poate fi folosit pentru a genera schițe de scenarii, scenariștii vor primi întotdeauna credit pentru munca lor. Problema clonării performanțelor a fost evidențiată de plângerea lui Scarlett Johansson cu privire la utilizarea unei replici vocale de către ChatGPT, pe care compania AI a renunțat rapid să o folosească.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel