Un cățel abandonat a fost vândut cu 25.000 de dolari

Autorul articolului: Roxana Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
foto pixabay ilustrativ/ Shiba Inu, vândut cu 25.000 de dolari. Fusese abandonat
foto pixabay ilustrativ/ Shiba Inu, vândut cu 25.000 de dolari. Fusese abandonat

Prețul unui cățel abandonat? În China, s-a vândut cu 25.000 de dolari. 

Un câine din rasa Shiba Inu numit Deng Deng, care fusese abandonat, care a devenit o senzație pe internet în China și a fost vândut la licitație pentru 160.000 de yuani (25.000 de dolari), relatează BBC, conform Mediafax. 

Cățelul, abandonat acum șapte ani

Cățelul a fost părăsit la un centru de dresaj pentru animale de companie în urmă cu șapte ani, iar stăpânul său nu s-a mai întors niciodată.

Un tribunal din Beijing a dispus ca animalul să fie scos la licitație după ce proprietarul nu a putut fi găsit. Licitația online a stârnit un interes enorm, Deng Deng fiind vândut pentru un preț de 320 de ori mai mare decât prețul cerut inițial, de doar 78 de dolari.

Licitația a durat 29 de ore

Licitația ar fi trebuit să dureze 24 de ore. Dar a trebuit să fie prelungită cu încă cinci ore, după ce a atras 480 de ofertanți și peste 166.000 de vizualizări.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Elon Musk, susținut de vânzarea cățelului abandonat

Impulsionată de creșterea criptomonedei care îi poartă numele, piața pentru rasa Shiba Inu, câini de vânătoare japonezi, a explodat în ultimele luni. Luna trecută, miliardarul Elon Musk a făcut publică o fotografie cu cățelul său Shiba Inu, Floki.

Anunțul și videoclipul pentru licitație au devenit virale pe rețeaua de socializare chineză Weibo, unde mulți utilizatori și-au exprimat compasiunea față de situația dificilă a câinelui.

În trecut, o poză a cățelușului celebrului antreprenor Elon Musk a influențat creșterea cryptomonedei Dogecoin. Cățelușul este din rasa Shiba Inu și a făcut furori pe Twitter și a crescut considerabil valoarea monedei. 

Musk se bucură de creșteri substanțiale ale veniturilor pe toate planurile, asta după ce și valoarea acțiunilor Tesla a crescut considerabil. Dacă o persoană ar fi investit anul trecut 1.000 de dolari în acțiunile Tesla, anul acesta s-ar fi bucurat de o triplare, deci ar fi avut, în monedă virtuală, 3.000 de dolari. 

Vezi aici mai mult despre acest subiect: Dacă acum 10 ani investeai 1.000 de dolari în acțiunile TESLA, acum aveai peste 200.000

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience