Un cartof uriaș ar putea să intre în Cartea Recordurilor. „Este una dintre micile surprize plăcute ale naturii"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 05 noi, 09:34 | Categorie: Lifestyle
Imagine de Couleur de la Pixabay
Imagine de Couleur de la Pixabay

Un cartof uriaș ar putea să intre în Cartea Recordurilor. Cartoful a fost găsit în grădina plină de vegetație a unui cuplu din Noua Zeelendă. 

Un cartof uriaş de 7,9 kilograme, găsit în grădina plină de vegetaţie a unui cuplu din Noua Zeelandă, ar putea stabili un nou record mondial pentru cel mai mare cartof de acest tip descoperit vreodată, transmite Mediafax.

Colin şi Donna Craig-Brown făceau o curăţare a buruienilor în curtea lor din Hamilton, când sapa lui Colin a lovit ceva tare sub pământ.

„Aşa că i-am spus Donnei că acesta trebuie să fie unul dintre acei kūmara (cartofi dulci) albi pe care i-am cultivat", a declarat el pentru Stuff, „pentru că unii dintre ei au crescut pur şi simplu masiv aici".

Tuberculul bulbos cântăreşte cât un curcan foarte mare şi ar depăşi limita admisă pentru bagajele de cală. Cuplul şi-a botezat noua descoperire Doug şi s-a ataşat destul de mult de el. „I-am pus o pălărie. L-am pus pe Facebook, îl scoatem la plimbare, îi oferim puţină lumină", a declarat Colin pentru NZ Herald.

Recordul mondial actual este deținut de un cartof găsit în Marea Britanie Actualul record mondial Guinness pentru cel mai greu cartof este deţinut de un specimen din 2011, găsit în Marea Britanie, care cântărea puţin sub 5 kilograme. Cuplul spune că a depus o cerere la Guinness pentru ca Doug să fie recunoscut şi aşteaptă un răspuns, potrivit The Guardian. 

„Este una dintre micile surprize plăcute ale naturii"Cuplul nu şi-a putut aminti când au plantat ultima dată cartofi în grădină, dar au presupus că trebuie să fi fost acum doi sau trei ani. Colin crede că, probabil, Doug s-a însămânţat singur.

Citește și: Ce punem în farfurie în sezonul rece. Cori Grămescu: Ne depărtăm de modelul cu supă și salată

„Este un mister pentru mine", a spus Colin. „Este una dintre micile surprize plăcute ale naturii".

„Este corect să spunem că grădina noastră de legume poate deveni uneori un pic sălbatică. Sunt unele părţi ale grădinii în care trebuie să îţi pregăteşti un prânz şi să îţi anunţi rudele apropiate înainte de a intra", a declarat el pentru Stuff.

Cuplul l-a înfăşurat pe Doug în pungi de plastic pentru a-l împiedica să se usuce, iar Colin, un berar amator, spune că acum doreşte să transforme tuberculul supradimensionat în vodcă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite