Un bărbat s-a căsătorit cu 53 de femei în 43 de ani

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Arabia Saudită a devenit recent subiect de discuție după ce s-a aflat că s-a însurat de 53 de ori, în căutarea „stabilității” emoționale și de cuplu.

Abu Abdullah s-a căsătorit prima dată după ce a împlinit 20 de ani. Soția era cu șase ani mai mare decât el și, pentru o vreme, s-au înțeles de minune. Au făcut copii și totul mergea bine, dar apoi au început să apară probleme în viața de cuplu, iar Abu a decis să se căsătorească din nou. La vârsta de 23 de ani, și-a informat soția că intenționează să ia o a doua soție, făcând astfel pasul spre poligamie. Apoi, pe măsură ce au început să apară probleme între cele două soții, Abu și-a luat o a treia soție, iar apoi o a patra. Cu toate acestea, lucrurile nu au făcut decât să se înrăutățească, așa că a divorțat de prima și a doua soție, apoi a făcut același lucru cu a treia și a patra, deoarece și ele începuseră să se certe. Dar goana după "stabilitate" a continuat, scrie The Economic Times.

Cea mai scurtă căsnicie: o noapte

Acum în vârstă de 65 de ani, Abu a declarat pentru cotidianul arab Sabq că s-a căsătorit până acum cu 53 de femei, cea mai scurtă căsătorie a sa fiind de „doar o noapte”. Cu toate acestea, el a insistat că niciunul dintre mariaje nu a fost o glumă; toate au fost cu nunți tradiționale. Aparent, tot ce a încercat să facă a fost să găsească o femeie care să-l facă fericit, dar căsătoriile au continuat să eșueze. Deși nu a dezvăluit dacă în cele din urmă a găsit „aleasa inimii”, Abu Abdullah a declarat că acum este căsătorit cu o singură femeie și că nu intenționează să se mai recăsătorească vreodată. Cele mai multe dintre soțiile sale au fost saudite, dar la un moment dat s-a însurat cu o femeie de peste hotare, o căsătorie care a durat câteva luni. Povestea lui Abu Abdullah a devenit recent virală în Arabia Saudită, stârnind o dezbatere aprinsă între cei care l-au lăudat pentru stilul său de viață aventuros și cei care consideră că ceea ce a făcut este greșit și se referă la el ca fiind „poligamul secolului”.

Poligamia este legală în multe țări și state și este ilegală în multe alte țări. În majoritatea țărilor Africii și în lumea arabă poligamia este legală, iar în Occident poligamia este ilegală. Poligamia face parte din poliamor, dar marea diferența este ca poligamia este o căsătorie, legală în multe țări ale lumii, pe când poliamorul nu este neapărat o relație legalizată. Căsătoria poligamă poate avea multe avantaje pentru parteneri precum probabilitatea scăzută de a rămâne singuri, mai mulți intreținători pentru copii și cămin. Relația poligamă durabilă e și în stransă legătură cu orientarea sexuală non-heteronormativă. În culturile unde poligamia e acceptată rata divorțurilor e scăzută.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel