Un bărbat este dat afară din casă de Consiliul Local, pentru o nouă investiție. Vor să îi ia proprietatea și să îi ofere la schimb o chirie

radiodcnews Team | Dată: 12 aug 2022, 22:14 | Categorie: Social
Sursă foto: Unsplash (Jure Tufekcic)
Sursă foto: Unsplash (Jure Tufekcic)

Un complex de apartamente din Scoția, în care sunt situate câteva blocuri acum goale, urmează să fie demolat. Un ultim locatar reufuză să își lase în urmă casa. 

Ultimul rezident al unui complex de locuințe care urmează să fie demolat a spus că autoritățile vor trebui cel puțin să-și dubleze oferta pentru a-l determina să plece. Nick Wisniewski nu a avut vecini în blocul său din imobilul Gowkthrapple, Wishaw, North Lanarkshire, din decembrie. Bătrânul de 66 de ani vrea cel puțin 80.000 de lire sterline pentru a-și permite să cumpere un apartament nou.

Dar Consiliul North Lanarkshire a spus că nu-l pot plăti pe domnul Wisniewski mai mult decât valorează proprietatea. Fostul bancher, acum pensionar, a cumpărat apartamentul din Stanhope Place în urmă cu câțiva ani în cadrul schemei Right to Buy, care i-a ajutat pe chiriașii din consiliu să-și cumpere casele la prețuri reduse, scrie BBC. De atunci, schema a fost închisă în Scoția.

Prețurile caselor din zonă sunt cel puțin duble față de despăgubiri

„Sunt aici de 21 de ani și sunt stabilit. M-am uitat la prețurile caselor din jur. Pentru un apartament cu două dormitoare sunt prețuri între între 80.000 și 100.000 de lire sterline. Nu sunt pregătit să mă mut din cauza Consiliului North Lanarkshire.”, a declarat Wisniewski pentru BBC Scotland.

Wisniewski a spus că consiliul i-a oferit 35.000 de lire sterline pentru apartamentul său, împreună cu doi ani de chirie gratuită la o nouă proprietate a consiliului. Autoritatea plănuiește să reamenajeze întreaga proprietate Gowkthrapple, înlocuind locuințele „învechite” și creând un „nou cartier atractiv și bine conectat”. Lucrările la alte părți ale proprietății au început deja.

Consiliul îi ia proprietatea și îi oferă în schimb o chirie

Wisniewski a declarat pentru BBC Scotland că nu este dispus să se mute într-o nouă proprietate a consiliului închiriată, dar că vrea să cumpere un nou loc.

”Sunt prea bătrân pentru asta. Nu vreau multe bătăi de cap în viața mea, vreau doar să o iau mai ușor. De aceea aș prefera să mă mut pur și simplu într-un loc pe care l-aș putea cumpăra”, spuse pensionarul. 

El a spus că nu a mai auzit de Consiliul North Lanarkshire din noiembrie anul trecut și că așteaptă ca autoritatea să vină cu o ofertă îmbunătățită. Citește continuarea pe DC News

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite