Un bărbat din Noua Zeelandă s-ar fi vaccinat de 10 ori într-o zi

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Un bărbat din Noua Zeelandă este suspectat că s-a vaccinat de până la 10 ori într-o zi. Acesta se prezenta la centrele de vaccinare în locul altor persoane, în schimbul unor sume de bani.

Autorităţile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o anchetă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de până la 10 ori într-o zi, potrivit media locale, informează agenţia DPA sâmbătă.

Ministerul Sănătăţii este preocupat de acest caz, a dat asigurări managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. "Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil", a declarat ea pentru Stuff.

Se crede că bărbatul a fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane, a relatat sâmbătă site-ul de ştiri Stuff.

"A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează", a precizat Koornneef.

Cum a fost posibil

Multe dintre companiile şi centrele din ţară utilizează un certificat de vaccinare naţional care permite accesul doar persoanelor vaccinate cu schema completă.

În Noua Zeelandă, locuitorii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării.

Aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA.

Cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, ţara a raportat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel