Un avion ucrainean cu armament s-a prăbușit în Grecia. Toți membrii echipajului și-au pierdut viața

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un avion cargo s-a prăbușit, sâmbătă seară, în Grecia.

Serbia a confirmat duminică decesul celor opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbuşit în nordul Greciei sâmbătă seară, după ce decolase din oraşul sârb Nis, transmite AFP.

Confirmarea a fost făcută de către ministrul sârb al apărării Nebojsa Stefanovic.

Acesta a adăugat că avionul transporta aproximativ 11 tone de armament, în special proiectile de mortier, cu destinaţia Bangladesh. Exportatorul era compania privată sârbă Valir.

Membrii echipajului și-au pierdut viața

Anterior duminică dimineaţă, postul public de televiziune grec ERT a anunţat că toţi cei opt membri ai echipajului avionului cargo care s-a prăbuşit sâmbătă seară lângă localitatea Paleochori Kavalas, din nordul Greciei, şi-au pierdut viaţa. Aparatul de zbor, un Antonov An-12, aparţinea companiei ucrainene Meridian.

În privinţa identităţii membrilor echipajului, cred că sunt şi ucraineni, dar nu dispunem de informaţii confirmate pe acest subiect; ei nu sunt sârbi, a precizat Stefanovic într-o conferinţă de presă.

Avionul decolase de pe aeroportul din Nis (sudul Serbiei) sâmbătă în jurul orei locale 20:40 (18:40 GMT).

Ministrul sârb a insistat pe faptul că este vorba despre o tranzacţie încheiată cu Ministerul Apărării din Bangladesh în acord cu regulile internaţionale.

Din păcate, unele media au făcut speculaţii legate de faptul că acest zbor ar transporta armament cu destinaţia Ucraina, ceea ce este complet fals, a subliniat Nebojsa Stefanovic. El a explicat că începând din 2016 Serbia nu a dat nicio autorizaţie pentru vreun export de arme către Ucraina sau către Rusia.

Avionul cargo s-a prăbuşit sâmbătă seară în apropiere de localitatea Paleochori Kavalas. Mai mulţi martori au văzut avionul în flăcări şi au auzit explozii, potrivit agenţiei de presă Athens News.

Conform presei elene, pilotul a raportat probleme la motor şi a cerut autorizarea aterizării de urgenţă pe aeroportul din Kavala, însă aparatul de zbor nu a reuşit să facă această manevră şi s-a prăbuşit la aproximativ 40 de kilometri de aeroport.

În cădere avionul a distrus mai mulţi stâlpi de electricitate, satele din zonă rămânând temporar fără energie electrică.

Ruta de zbor detaliată pe Flightradar24 a arătat că avionul ajunsese în zona peninsulei Halkidiki înainte de a se întoarce şi a se îndrepta spre Kavala, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel