Un album postum final al producătoarei pop Sophie, care a murit brusc în 2021 la vârsta de 34 de ani, va fi lansat pe 27 septembrie

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Captura Youtube SOPHIE — It's Okay To Cry
Foto: Captura Youtube SOPHIE — It's Okay To Cry

Albumul auto-intitulat este prima muzică nouă de la Sophie de la moartea muzicianei, după o cădere accidentală acasă în Grecia, în urmă cu trei ani, și primul LP de la debutul lui Sophie din 2018, "Oil of Every Pearl’s Un-Insides".

Albumul a fost aproape finalizat când Sophie a murit, au anunțat într-o declarație comună etichetele muzicale ale artistei – Future Classic din Australia și Transgressive Records din Marea Britanie. A fost „finalizat cu dragoste de cei care o aveau cel mai aproape de inimă”, inclusiv de fratele și colaboratorul lui Sophie, Ben Long, scrie The Guardian.

Într-o declarație, familia lui Sophie a spus că albumul va spune „povestea călătoriei muzicale a lui Sophie”, adăugând: „Sophie nu vorbea des public despre viața sa privată, preferând să pună tot ceea ce dorea să exprime în muzica sa. Se simte doar corect să împărtășim cu lumea muzica pe care ea spera să o lanseze, în credința că toți ne putem conecta cu ea în această formă pe care o iubea cel mai mult.”

Ben Long a declarat anterior că existau „literalmente sute” de piese nelansate pe care Sophie le-a creat înainte de a muri.

„Ideea pe care Sophie și cu mine am discutat-o de multe ori era să facem un album abstract experimental și apoi un album pop – acesta urma să fie albumul pop – și să continuăm acest ciclu ani de zile,” a spus el pentru Billboard în 2021. „Nu vreau să spun că ‘Vom lansa totul,’ pentru că uneori Sophie nu dorea asta sau nu era terminat. Dar era destul de clar cu multe dintre piese, doar din faptul că lucram la ele și mixam albumul, că știu direcția în care trebuiau să meargă multe dintre lucruri.”

Albumul "Sophie" va include „cei mai prețuiți colaboratori ai săi”, inclusiv Kim Petras și BC Kingdom, care apar pe primul single al albumului, "Reason Why", lansat luni.

Sophie a ajuns la un public mai larg cu piesa sa din 2013, "Bipp". "Oil of Every Pearl’s Un-Insides" a fost nominalizat la un Grammy pentru cel mai bun album dance/electronic și a fost una dintre lansările cel mai bine recenzate ale anului, The Guardian scriind: „Sophie a creat un sunet cu adevărat original și îl folosește pentru a vizita extreme de teroare, tristețe și plăcere.”

Sophie a continuat să colaboreze cu artiști de renume precum Madonna, rapperul Vince Staples, duo-ul indie Let’s Eat Grandma și cântărețele pop Charli XCX și Kim Petras.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel