Uleiul de usturoi, cum să îl prepari și la ce folosește

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
uleiul de usturoi - FOTO: Freepik@jcomp
uleiul de usturoi - FOTO: Freepik@jcomp

Uleiul de usturoi poate reduce durerea de cap.

Uleiul de usturoi se face prin distilarea cu aburi cățeilor de usturoi sau prin macerarea acestora într-un ulei. Usturoiul este cunoscut științific sub numele de Allium sativum și este cunoscut ca unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți adăuga în dietă.

Beneficiile uleiului de usturoi includ capacitatea sa de a ajuta la eforturile de pierdere în greutate, calma durerile de cap, reduce inflamatia, stimula circulatia, optimiza digestia, și de a stimula funcția cognitivă și sistemul imunitar. Alte beneficii includ scutirea de congestie, scăderea nivelului de colesterol, și nivelurile normale de zahăr din sânge, arată Organic Facts.

Uleiul de usturoi reduce durerea de cap

Dovezile sugerează că aplicarea unor cantități mici de ulei de usturoi la tâmple sau consumarea unei cantități mici din acest ulei concentrat poate ameliora rapid inflamația în tâmple și capilare. Acest lucru poate reduce apariția migrenelor și a durerilor de cap. 

Uleiul de usturoi, sursă de antioxidanți

Alicina nu este doar unul dintre cei mai versatili și puternici antioxidanți pe care îi cunoaștem, dar se găsește și în concentrații extrem de mari în uleiul de usturoi. Antioxidanții sunt legați de scăderea stresului oxidativ, prevenirea îmbătrânirii premature și, de asemenea, reducerea riscului de diverse boli.

Uleiul de usturoi stimulează creșterea părului

Alopecia sau căderea părului poate apărea din mai multe motive. Tendințele genetice, factorii declanșatori din mediul înconjurător, expunerea la substanțe chimice, medicamente, stresul oxidativ și bolile prelungite sunt câteva dintre acestea.

Un factor declanșator al alopeciei care poate fi corectat este o deficiență nutrițională. Minerale precum zincul, calciul, fierul, cuprul, cromul, iodul și magneziul sunt necesare pentru construirea fibrei capilare. Biotina, vitamina B (acid folic, piridoxină și acid pantotenic ), vitamina A și vitamina E mențin sănătatea scalpului și a rădăcinilor, notează Style Craze.

Uleiul de usturoi remediu eficient pentru boli de piele și răni

Uleiul și extractele de usturoi au proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene, fibrinolitice și de cicatrizare a rănilor, care îl pot face un substitut pentru antibioticele și antisepticele clasice.

Administrarea de ulei de usturoi la șobolani femele a redus inflamația postoperatorie. Compușii care conțin sulf din extractele de usturoi accelerează formarea de noi țesuturi și activează alimentarea cu sânge a rănilor deschise. 

Extractele de usturoi sunt, de asemenea, eficiente în vindecarea unei varietăți de afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopică, acneea, psoriazisul, infecțiile fungice, cicatricile, ridurile și alte semne de îmbătrânire.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel