Uleiul de rozmarin, efecte asupra creierului. Cum se folosește și ce beneficii are

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
uleiul de rozmarin - FOTO: Freepik@jcomp
uleiul de rozmarin - FOTO: Freepik@jcomp

Uleiul de rozmarin are efecte asupra creierului.

Uleiul de rozmarin și beneficiile sale asupra organimului a fost studiat de oamenii de știință. Studiile arată că uleiul de rozmarin are efecte și asupra creierului și tratează anumite afecțiuni.

Îmbunătățește funcționarea creierului

Studiile arată că inhalarea uleiului de rozmarin previne descompunerea acetylcholinei, o substanță chimică din creier importantă pentru gândire, concentrare și memorie. Uleiul de rozmarin difuzat într-o încăpere crește capacitatea de concentrare.

Ameliorează durerile

Rozmarinul este utilizat ca un calmant pentru dureri. Într-un studiu de două săptămâni, desfășurat prin implicarea unor pacienți care au supraviețuit atacurilor cererale și care aveau dureri de umăr, primind un blend cu ulei de rozmarin prin presopunctură, timp de 20 de minute de două ori pe zi, s-a sesizat că durerea acestora se redusese cu 15%. În plus, un studiu realizat prin implicarea animalelor a arătat că uleiul de rozmarin a fost puțin mai eficient pentru ameliorarea durerilor decât substanța numită acetaminophen.

Eficient împotriva insectelor

Uleiul de rozmarin este eficient pentru a ține insectele la distanță. Un ulei esențial de rozmarin poate fi util și pentru că alungă insecte care sug sângele și care pot răspândi virusuri și bacterii. Când uleiul de rozmarin a fost comparat cu alte 11 uleiuri esențiale, a avut cel mai îndelungat efect repelent asupra țânțarilor ce răspândesc virusul Zika.

Îmbunătățește circulația sângelui

Circulația sanguină este îmbunătățită cu ajutorul uleiului de rozmarin. Studiile arată persoanele care au mâinile și picioarele reci, dacă se masează cu ulei de rozmarin, pot simți îmbunătăți. Uleiul de rozmarin poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge, încălzind sângele ce va ajunge la degete.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel