UE avertizează că îi va impune sancțiuni lui Elon Musk pentru distribuirea de 'conținut ilegal' legat de conflictul din Israel

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captură Youtube
Captură Youtube

Marţi, Comisia Europeană a emis un avertisment către platforma de socializare X (anterior cunoscută sub numele de Twitter), amenințând-o cu sancțiuni. Au solicitat lui Elon Musk să furnizeze explicații într-un interval de 24 de ore cu privire la divulgarea de informații incorecte și imagini violente legate de conflictul din Israel.

"În urma atacurilor teroriste comise de Hamas împotriva Israelului, avem indicii că platforma dumneavoastră este folosită pentru a difuza conţinuturi ilegale şi dezinformări în UE", i-a scris comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, lui Elon Musk, într-o scrisoare consultată de AFP.

Câteva ore mai târziu, miliardul i-a dat lui Breton un răspuns direct pe X, afirmând: 'Principiul nostru este transparența totală, un principiu pe care știu că Uniunea Europeană îl susține'.

"Vă rog să enumeraţi încălcările la care vă referiţi pe X, pentru ca publicul să le poată vedea", a adăugat el, înainte de a încheia cu "Merci beaucoup", în franceză.

Videoclipuri umilitoare cu ostatici, cadavre decapitate, asasinate filmate... Reţelele de socializare au fost inundate de imagini violente şi de tentative de dezinformare de la atentatele comise de Hamas sâmbătă dimineaţa, o provocare pentru echipele de moderare ale platformelor.

"Am primit rapoarte din surse calificate despre conţinuturi potenţial ilegale care circulă pe serviciul dumneavoastră în ciuda rapoartelor autorităţilor competente", a subliniat comisarul european în scrisoarea sa către Elon Musk, datată 10 octombrie.

"Atunci când primiţi notificări cu privire la conţinuturi ilegale în UE, trebuie să acţionaţi rapid, cu diligenţă şi obiectivitate şi să eliminaţi conţinutul în cauză atunci când este justificat", i-a reamintit acesta.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel