Ucraina negociază LNG din Statele Unite / Putem exporta electricitate. Am putea substitui aproximativ 10 miliarde de mc de gaz rusesc

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie
Industria gazelor avertizează că vor exista şocuri de preţ fără investiţii în noi surse de producţie
Industria gazelor avertizează că vor exista şocuri de preţ fără investiţii în noi surse de producţie

Pentru următorul sezon de încălzire, Ucraina trebuie să importe gaze în valoare de până la 8 miliarde de dolari

Ucraina discută despre livrări de gaz natural lichefiat (LNG) din Statele Unite, în locul gazului de conductă din UE, declară șeful „Naftogaz” Yuri Vitrenko într-un interviu pentru Bloomberg TV.

Potrivit acestuia, „în următorul sezon de încălzire va trebui să importăm gaze în valoare de până la 8 miliarde de dolari. Și exact despre asta discutăm aici în Statele Unite - finanțare pentru (achiziționarea - n. red) LNG american, care poate înlocui gazul din conducte cumpărat în mod tradițional în Europa”.

”Ucraina a încetat să ma cumpărăm direct gaz rusesc încă din 2015, dar din moment ce facem lobby pentru renunțarea la gazul rusesc, credem că cea mai bună alternativă a rămas LNG și noi încercăm să cumpărăm acum”.

Oficialul explică că gazul rusesc ar putea fi înlocuit de un pachet de măsuri precum creșterea eficienței energetice, energia nucleară sau de utilizarea temporară a cărbunelui.

Acesta mai arată că exporturile de electricitate din Ucraina ar putea substitui aproximativ 10 miliarde de mc de gaz rusesc. 

”Combinate, aceste variante ar putea substitui importurile de gaz din Rusia”, sintetizează Vitrenko.

Rusia încearcă să pedepsească unele state europene, încălcând obligațiile contractuale.

Șeful Naftogaz arată că tarifele pentru gazele din Rusia ar trebui regularizate, astfel încât Putin să nu se poată folosi de toate sumele rezultate din vânzarea gazelor.

Naftogaz va crea o rețea de benzinării naționale, astfel încât prețurile la combustibili să nu fie umflate.

Oferta Gazprom de a pompa prin Ucraina a rămas la 40 de milioane de metri cubi

GTS Ucraina a acceptat pe 6 mai o cerere de la Gazprom pentru tranzit de gaze în valoare de 40,1 milioane de metri cubi. 

Capacitățile sunt declarate doar la unul dintre cele două puncte de intrare în GTS al Ucrainei - stația de măsurare a gazelor „Sudja”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel