Ucraina: Cel puţin trei morţi într-un incendiu pornit de la o lumânare într-o secţie de COVID-19

radiodcnews Team | Dată: 29 dec 2021, 17:20 | Categorie: Știri
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Incident grav într-o secție de terapie intensivă într-un oraș din vestul Ucrainei. 

Un incendiu pornit de la o lumânare a devastat o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi cu COVID-19 într-un oraş din vestul Ucrainei, provocând cel puţin trei morţi şi patru răniţi, au anunţat miercuri serviciile de salvare citate de AFP, scrie Agerpres. 

De la o lumânarePotrivit serviciilor de salvare, un angajat al spitalului din Cosău (Kosiv) a aprins o lumânare, marţi seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată echipamentelor medicale din încăperea în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen.

"Ignorarea legilor elementare ale fizicii şi a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile", au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare.

Trei persoane decedateTrei oameni, între care doi pacienţi, au murit în incendiul declanşat la parterul clădirii. Nu s-a precizat cine este al treilea decedat şi nici ce s-a întâmplat cu angajatul care a aprins lumânarea.

În Ucraina, la fel ca în întreaga fostă Uniune Sovietică, sunt frecvente incendiile şi alte accidente în spitale sau cămine, din cauza infrastructurii învechite ori a neglijenţelor. 

CITEȘTE ȘI: Explozie a cazurilor de Covid în Italia. Regulile carantinei ar putea fi modificate 

Explozie de noi cazuri de infectări cu Covid în Italia. Autoritățile sunt în alertă, iar Comitetul Tehnic-Științific (CTS) decide astăzi noi reguli privind carantina.

Creșterea dramatică a numărului de infecții din ultimele zile reprezintă o problemă uriașă nu numai din punct de vedere sanitar, ci și din cauza riscului ca serviciile esențiale - cum ar fi transportul, securitatea și spitalele - să fie paralizate dacă, odată cu numărul de cazuri pozitive, va crește și numărul persoanelor carantinate.

Varianta Omicron se dovedește a fi extrem de contagioasă, dar, din fericire, și mai puțin virulentă, motiv pentru care, în ultimele zile, au existat mai multe voci care au cerut guvernului să modifice durata carantinei.

Citește mai multe aici!

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience