Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul Rusiei în scop de autoapărare, susține şeful diplomaţiei britanice

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul Rusiei în scop de autoapărare, susține şeful diplomaţiei britanice / Foto: Pixabay
Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul Rusiei în scop de autoapărare, susține şeful diplomaţiei britanice / Foto: Pixabay

Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, a afirmat şeful diplomaţiei britanice.

James Cleverly, șeful diplomaţiei britanice, a afirmat marți că Ucraina are dreptul să lovească ţinte pe teritoriul rus în scop de autoapărare, informează Agerpres, citând dpa.

"Ucraina are dreptul legitim să se apere. Ea are dreptul legitim de a face aceasta în interiorul propriilor sale frontiere, desigur, însă ea are de asemenea dreptul să proiecteze forţe dincolo de frontierele sale pentru a submina capacitatea Rusiei de a proiecta forţe în interiorul Ucrainei", a spus Cleverly, membru al Partidului Conservator aflat la guvernare în Regatul Unit, în timpul unei conferinţe de presă alături de omologul său estonian Margus Tsahkna, în capitala Estoniei, Tallin.

"Prin urmare, ţintele legitime dincolo de propria sa graniţă sunt parte a autoapărării Ucrainei. Şi noi trebuie să recunoaştem aceasta", a mai spus James Cleverly.

Atacul cu drone asupra Moscovei



Totuși, James Cleverly a refuzat să comenteze asupra dronelor care au lovit Moscova, afirmând că nu va face speculaţii cu privire la cele mai recente lovituri.

Rusia a afirmat că opt drone au vizat zone civile din Moscova şi din jurul acesteia, unde trăiesc în total aproximativ 21 de milioane de oameni, la primele ore ale zilei de marţi, dar că fie dronele au fost doborâte, fie au fost deviate cu ajutorul unor echipamente electronice speciale. Dronele ar fi cauzat pagube minore mai multor case şi doi oameni au fost răniţi uşor.

 Vladimir Putin a afirmat marţi că atacul cu drone care a vizat în zori Moscova, unul fără precedent, a fost o replică la o lovitură rusă contra cartierului general al informaţiilor militare ucrainene. Potrivit lui președintelui rus, acest atac cu drone a reprezentat o încercare de a intimida Rusia şi pe cetăţenii ruşi. De cealaltă parte, Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean, a respins acuzaţia că Ucraina ar fi implicată direct în atacul cu drone asupra Moscovei, dar a afirmat că Kievul se bucură să vadă astfel de evenimente.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel