Twitter se apără de PRELUAREA OSTILĂ al lui Elon Musk: A adoptat în unanimitate o ”pilulă otrăvită”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Foto: Elon Musk / flickr, Steve Jurvetson
Foto: Elon Musk / flickr, Steve Jurvetson

Twitter adoptă o nouă strategie pentru a se apăra de oferta de preluare a lui Elon Musk.

După oferta miliardarului Elon Musk de a cumpăra integral Twitter pentru peste 43 de miliarde de dolari, consiliul de administrație al Twitter a adoptat în unanimitate o „pilulă otrăvită” de apărare, a anunțat gigantul social media, citat de Sky News.

Elon Musk este dispus să plătească cu peste 30% mai mult decât valora compania la momentul când miliardarul a cumpărat primele acțiuni, la sfârșitul lunii martie.

Musk spune despre platforma de socializare că „trebuie să fie transformată într-o companie privată" pentru a construi un climat de încredere cu utilizatorii.

”Pilula otrăvită”

Strategia se numește în mod oficial „plan de drepturi ale acționarilor cu durată limitată” și este utilizată pentru a se apăra împotriva preluărilor.

Twitter a declarat că această măsură are ca scop să le permită investitorilor săi să „realizeze întreaga valoare a investiției lor”, reducând probabilitatea ca o singură persoană să poată prelua controlul companiei fără a plăti acționarilor o primă sau fără a acorda mai mult timp consiliului de administrație.

Planul gigantului social media ar intra în vigoare în cazul în care participația de aproximativ 9% a dlui Musk crește la 15% sau mai mult.

Chiar și în acest caz, directorul general al Tesla ar putea prelua controlul companiei printr-o luptă prin procură, votând împotriva actualilor administratori.

Twitter a precizat că planul nu împiedică consiliul de administrație să se angajeze cu părți sau să accepte o propunere de achiziție dacă aceasta este în „interesul companiei”.

Twitter a dezvăluit joi, într-un document de înregistrare a valorilor mobiliare, că Elon Musk s-a oferit să cumpere direct compania pentru peste 43 de miliarde de dolari (33 de miliarde de lire sterline), afirmând că platforma de socializare „trebuie să fie transformată ca o companie privată” pentru a construi încrederea utilizatorilor săi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel