Twitter, redenumită X, a reactivat contul lui Kanye West

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Twitter, redenumită X, a reactivat contul lui Kanye West / Foto: Pixabay
Twitter, redenumită X, a reactivat contul lui Kanye West / Foto: Pixabay

Twitter, redenumită X, a reactivat contul cântărețului Kanye West.

Reţeaua de socializare Twitter, redenumită X, a reactivat contul cântărețului american Kanye West la aproximativ opt luni după suspendarea contului acestuia, a anunţat sâmbătă cotidianul The Wall Street Journal, citat de AFP.

În toamna anului trecut, Kanye West a publicat o imagine reprezentând o combinaţie între o svastică şi Steaua lui David, iar miliardarul Elon Musk a suspendat prezenţa artistului american pe această platformă online, pe care o cumpărase cu câteva săptămâni mai devreme, transmite Agerpres.

Elon Musk, CEO-ul companiilor SpaceX şi Tesla, a declarat atunci că mesajul distribuit de Kanye West reprezenta "o incitare la violenţă".

Ce ar fi promis Kanye West

Până sâmbătă seară, rapperul american nu publicase niciun mesaj nou pe contul său. Kanye West, cunoscut de acum sub numele de "Ye", le-ar fi dat asigurări administratorilor reţelei de socializare, spunându-le că nu îşi va folosi contul pentru a distribui conţinuturi antisemite şi că nu va folosi un limbaj ofensator, potrivit The Wall Street Journal.

În 2022, declaraţiile starului rap - criticat în special pentru cuvintele sale cu caracter antisemit - l-au costat foarte scump prin prisma contractelor comerciale.

Ce contracte a pierdut



În octombrie, Grupul Adidas a anunțat că renunță la colaborarea extrem de profitabilă cu rapperul american Kanye West, cu care producea populara gamă de pantofi de sport Yeezy.

Conform unui anunț făcut în luna mai de compania germană, încheierea colaborării cu Kanye West a dus la o scădere estimată de aproximativ 400 de milioane de euro în vânzările din primul trimestru al acestui an. Alte două companii importante, Gap și Balenciaga, au luat și ele decizia de a întrerupe colaborările cu artistul american.

După achiziționarea Twitter de către Elon Musk cu suma de 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, magnatul de origine sud-africană a efectuat concedieri masive de angajați și a redus procedurile de moderare a conținutului distribuit pe această rețea de socializare.

În decembrie 2022, Elon Musk a decis să reactiveze contul fostului președinte Donald Trump pe Twitter, însă acesta nu a revenit încă pe platforma online.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel