Turnul Eiffel, închis de luni din cauza unei greve

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Turnul Eiffel, închis de luni din cauza unei greve
Turnul Eiffel, închis de luni din cauza unei greve

Cele două sindicate care reprezintă personalul Turnului Eiffel au anunțat că acesta va fi închis începând de luni din cauza unei greve care va continua până când vor fi impuse noi directive, criticând în același timp gestionarea financiară a sitului.

CGT și FO solicită Primăriei din Paris, care este acționarul majoritar al Société d'Exploitation de la Tour Eiffel (Sete), să fie "rezonabilă în privința cererilor sale financiare pentru a asigura sustenabilitatea monumentului și a societății care-l gestionează".

Personalul de primire de la fața locului a confirmat pentru AFP că accesul la Turnul Eiffel este închis pentru această zi.

Sindicatele, care declanşaseră deja o grevă la sfârşitul lunii decembrie pentru a marca 100 de ani de la moartea lui Gustave Eiffel, denunţă un model economic "prea ambiţios şi nesustenabil", cu o "subestimare a bugetelor de lucrări" dublată de o "supraestimare a veniturilor".

Potrivit CGT şi FO, acest model "a devenit nesustenabil după perioada pandemiei de COVID-19, care a privat monumentul de 120 de milioane de euro din încasări provenite din bilete".

Sindicatele interpelează conducerea cu privire la starea monumentului, în pofida lucrărilor de restaurare în curs: "numeroase puncte de coroziune sunt vizibile, simptome ale unei degradări îngrijorătoare a monumentului", şi aceasta în condiţiile în care "ultima campanie de zugrăvire, principala garanţie a conservării monumentului, şi-a văzut costurile de realizare urcând vertiginos", cu "100 de milioane de euro investiţi pentru o campanie de zugrăvire parţială, în care doar 3% din monument a fost decopertat".

Sindicatele solicită crearea unui "fond de dotare special în anticiparea cheltuielilor colosale care vor fi necesare în următoarele decenii". 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel