Turiștii din New York au contribuit la un nivel record al veniturilor fiscale de 4,9 miliarde de dolari

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Turiștii din New York au contribuit la un nivel record al veniturilor fiscale de 4,9 miliarde de dolari
Turiștii din New York au contribuit la un nivel record al veniturilor fiscale de 4,9 miliarde de dolari

Veniturile fiscale generate de turiștii care au vizitat New York City au depășit nivelul de dinaintea pandemiei, creșterea numărului vizitatorilor americani compensând scăderea înregistrată pe segmentul călătoriilor de afaceri și internaționale, transmite Bloomberg.

Anul trecut, Thomas DiNapoli, auditorul statului New York, a anunțat că 62,2 milioane de persoane au vizitat Big Apple, conform unui raport publicat joi. Deși această cifră reprezintă o scădere față de nivelul de 66,6 milioane înregistrat în 2019, se așteaptă ca acei vizitatori să genereze un nivel record de 4,9 miliarde de dolari în vânzări și alte venituri fiscale legate de turism în acest an fiscal. Aceasta înseamnă o creștere de 16% față de 2020, datorată în mare parte majorării prețurilor la hoteluri și alte servicii.

Pandemia de la începutul lui 2020 a avut un impact devastator asupra celui mai mare oraș american, însă acesta se redresează într-un ritm solid. Vizitatorii revin la spectacolele de pe Broadway, la muzee și la alte destinații turistice.

Oficialii din turism speră ca în 2024 să depăşească nivelul de dinaintea pandemiei, dar o revenire mai lentă decât se estima a vizitatorilor internaţionali i-a forţat să înrăutăţească previziunile pentru 2025, când oraşul se aşteaptă să găzduiască 68 milioane de turişti,a explicat DiNapoli.

Acesta a adăugat: "Redresarea acestei industrii nu va fi completă până când nu vom vedea o revenire deplină pe segmentul călătoriilor de afaceri şi internaţionale. Oficialii trebuie să se concentreze pe menţinerea New York-ului ca destinaţie dorită şi sigură pentru persoanele şi familiile din întreaga lume".

Vizitatorii internaţionali reprezintă aproximativ 20% din numărul anual de turişti. În 2020, când restricţiile de călătorie au afectat multe ţări, numărul lor a scăzut cu 82,2%, la 2,4 milioane, apoi s-a redresat la 11,6 milioane anul trecut, dar încă este cu 14,1% sub nivelul de dinaintea pandemiei.

În schimb s-a redresat turismul intern. Anul trecut, au vizitat New York-ul 50,6 milioane de vizitatori americani, un avans de 7% faţă de 2022.

New York-ul rămâne principala destinaţie turistică din SUA, numărul înnoptărilor ajungând la 33 milioane în 2023, depăşind Las Vegas (26 milioane) şi Los Angeles (21 milioane).

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel