Turişti daţi dispăruţi în Halkidiki. Se aventuraseră să înoate în marea agitată. Ploi torențiale în mare parte din Grecia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: pexels, KyriaKos Kinatidis
Foto: pexels, KyriaKos Kinatidis

Ploile torenţiale au lovit Grecia, din insula Thassos în nord-vestul Mării Egee, până în Creta, inundând case şi afaceri, precum şi facilităţi turistice şi hoteluri şi au măturat vehicule.

Doi turişti au fost daţi dispăruţi după ce s-au aventurat să înoate în largul insulei Halkidiki din Grecia în ciuda vântului puternic şi a valurilor înalte, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al pazei de coastă, informează agenţia DPA.

Ploile torenţiale au lovit mai multe părţi ale Greciei de la nord la sud, inundând străzi, case şi afaceri şi distrugând infrastructura. Insulele sporade, dar și Thassos au fost grav rănite de furtunile, în timp ce Creta a fost lovită și ea.

Potrivit relatărilor, trei bărbaţi din Macedonia de Nord s-au dus să înoate sâmbătă, iar doi dintre ei au fost daţi dispăruţi, a declarat purtătorul de cuvânt la postul naţional de radio.

Unul dintre bărbaţi a fost salvat sâmbătă, iar operaţiunile de căutare a celorlalţi doi au continuat duminică, paza de coastă fiind asistată de un elicopter, ambarcaţiuni de pescuit şi voluntari din regiune.

Vremea nefavorabilă care a afectat întreg teritoriul Greciei a cauzat probleme în acest weekend.

Au fost raportate inundaţii pe insulele Thasos şi Skyros, frecventate de turişti, iar mai multe maşini au fost luate de ape.

Două poduri s-au prăbușit, străzile s-au transformat în râuri, iar turiștii au rămas prinși pe o plajă, când furtuna de vară a lovit insula Skyros sâmbătă după-amiază și a turnat timp de câteva ore. Autoritățile locale vorbesc despre o „situație dramatică” pe insulă.

Drumurile au fost închise pe insula Skyros ca urmare a alunecărilor de teren, iar două poduri au fost distruse de ape, potrivit postului naţional de radio.

„Situația de aici este tragică. Avem ploi foarte abundente, sunt probleme serioase în rețeaua de drumuri, două plaje au fost complet distruse, oamenii au fost prinși pe plaja din Pefkos și am reușit să-i eliberăm trei ore mai târziu”, a declarat primarul orașului Skyros, Nikolaos Mavrikios.

La Atena şi în Creta a plouat pe tot parcursul nopţii.

Vremea urmează să se amelioreze în a doua parte a zilei de duminică, potrivit prognozelor serviciului de meteorologie. Ploile au fost binevenite în numeroase zone ale ţării care s-au confruntat cu un risc ridicat de incendii forestiere în urma unei îndelungate perioade de caniculă şi secetă. Pompierii au raportat joi că în ultimele şapte zile izbucniseră 378 de incendii forestiere, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel