Turcia susţine că Suedia mai are paşi de făcut până la primirea în NATO

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Turcia susţine că Suedia mai are paşi de făcut până la primirea în NATO
Turcia susţine că Suedia mai are paşi de făcut până la primirea în NATO

 Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a afirmat miercuri că Suedia mai are paşi de făcut până la statutul de membru al NATO, transmite Reuters, la o zi după ce Finlanda a intrat oficial în Alianţa Nord-Atlantică.

Cavusoglu a declarat presei că a discutat la Bruxelles cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, despre candidatura Suediei la NATO şi despre problema vânzării de avioane de vânătoare F-16 americane către Turcia.

Suedia şi-a depus candidatura la NATO odată cu Finlanda, în mai anul trecut, la trei luni de la începutul invaziei ruse în Ucraina, şi a semnat protocolul de aderare la alianţă în iulie. Aderarea Suediei a fost ratificată de toate statele membre ale NATO, cu excepţia Turciei şi Ungariei.

Ankara insistă ca autorităţile de la Stockholm să ia unele măsuri de combatere a terorismului, în special a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Budapesta susţine oficial, la nivel guvernamental, ratificarea extinderii NATO, însă procesul parlamentar s-a derulat deocamdată doar în privinţa Finlandei. Sesiunea de primăvară a parlamentului ungar se încheie în 15 iunie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel