Tudor Curtifan (DefenseRomania): Rusia atacă hibrid Republica Moldova de peste 30 de ani. Militar, rușii sunt blocați în estul Ucrainei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Tudor Curtifan
EXCLUSIV
Tudor Curtifan

Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomania, a oferit un interviu în exclusivitate pentru DC News, despre evoluția războiului din Ucraina și perspectiva ca Republica Moldova să fie atacată. 

Redactorul-șef DefenseRomania este de părere că războiul nu se va încheia curând, dacă una dintre părțile implicate nu va reuși să obțină victoria în această primăvară. Întrebat dacă consideră că Republica Moldova va fi atacată de către Rusia, Tudor Curtifan a răspuns că în prezent aceasta nu se află pe agenda militară a Rusiei, însă situația se poate schimba dacă Rusia va avansa spre sudul Ucrainei. 

„Cred că ne îndreptăm, din păcate, spre un război de lungă durată, asta în cazul în care una din părți nu va reuși, probabil în următoarele două luni, în primăvara acestui an, să obțină o victorie militară majoră care să deblocheze o situație politică. Ce ne dorim cu toții, în mod evident, e ca această parte să fie Ucraina, în caz contrar, ne îndreptăm spre un război de lungă durată care nu se va încheia cu siguranță, din păcate, anul acesta.

Eu cred că Republica Moldova de peste 30 de ani se află într-un constant atac hibrid din partea Federației Ruse, nu neapărat militar. Nu cred că temerile privind un atac militar, care sunt justificate, nu cred că sunt foarte plauzibile în momentul actual, mai ales în contextul în care Federația Rusă e forțată, prin referendumurile pe care le-a organizat ilegal în toamna anului trecut în Ucraina, să se axeze pe partea estică a Ucrainei. Nu cred că Republica Moldova face în acest moment agenda sau e pe agenda principală militară a Federației Ruse. Cred că destabilizarea se va face din interior, nu din punct de vedere militar. Dar cred că Republica Moldova e, din păcate, următoarea țintă a Federației Ruse, în cazul în care aceasta ar avea succes în zona estică și ar putea să avanseze înspre Nikolaev și spre Odessa, spre sudul Ucrainei.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel