Tudor Chirilă: De ce dependenții de droguri nu mai au dreptul să participe la viața cetății?

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Tudor Chirilă a oferit un interviu site-ului Spectacola unde a vorbit despre spectacolul ”Visul american” și despre stigmatizarea persoanelor dependende de droguri și de alcool.

Tudor Chirilă vorbește despre dependenții de droguri și alcoolici, afirmând că sunt persoane stigmatizate de către societate, „lumea zice „e drogat, nu mai poate să gândească”, (totuși) mă gândesc că nu e drogat 24 din 24 de ore.”

„Ce face un dependent de droguri, de ce îl excludem din societate? De ce dependenții de droguri nu mai au dreptul să participe la viața cetății, spre exemplu, doar pentru că sunt drogați sunt stigmatizați.” 

Actorul consideră că „Noi ca popor, la capitolul integrare, incluziune, toleranță, cred că suntem unul dintre ultimele popoare din Europa. Îndrăznesc să spun asta, știu că nu este o chestie pe care noi să o acceptăm, că suntem mândri, suntem cu coada pe sus, dar să ne uităm câte categorii defavorizate avem.”. 

”Visul american” (“Drinking in America”) este un spectacol Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian de o oră și jumătate, care prezintă publicului în nouă monologuri o radiografie a societății americane. Realitatea ”visului american” ne arată că societatea lor este una cu probleme, dar aceste probleme nu sunt doar în Statele Unite ale Americii ci sunt în întreaga lume. ”Este un spectacol de o actualitate frapantă.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel