Trupele Blondie şi Blink-182 au urcat pe scenă în prima zi a Festivalului Coachella din Statele Unite

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Coachella a luat amendă de 28.000 de dolari din cauza unei artiste. Ce s-a întâmplat
Coachella a luat amendă de 28.000 de dolari din cauza unei artiste. Ce s-a întâmplat

Nostalgia fost cuvântul de ordine vineri, în prima zi a festivalului de muzică Coachella, California, când Blondie şi trupa punk pop Blink-182, care a cântat pentru prima dată după 10 ani în formula originală, au făcut să vibreze sute de mii de spectatori, informează AFP.

Ediţia din 2023 a festivalului, care se desfăşoară în deşert şi care deschide, în mod tradiţional, festivităţile muzicale de vară, îi va avea drept capete de afiş pe vedeta reggaeton Bad Bunny, trupa K-pop Blackpink şi pe discretul cântăreţ R&B Frank Ocean.

Componenţii Blink-182, majoritatea apropiindu-se sau depăşind vârsta de 50 de ani - Travis Barker, Mark Hoppus şi Tom DeLonge - au entuziasmat publicul cu hituri precum Rock Show, What's My Age Again, I Miss You sau All The Small Things, fredonate în cor de spectatori.

Spectatorii s-au precipitat apoi către o altă scenă pentru a o asculta pe Blondie şi hituri precum Heart of Glass şi Call Me. Cântăreaţa l-a invitat pe chitaristul septuagenar Nile Rodgers să i se alăture pe scenă.

Printre artiştii care au concertat vineri s-a mai numărat starul belgian Angele, care şi-a făcut debutul la Coachella în mijlocul trupei sale de dansatori şi pe fundalul unor texte în franceză proiectate pe ecranul din spatele ei.

Artişti latino

Originară din Los Angeles, Becky G (Rebbeca Marie Gomez), cantautoare americană de origine mexicană, a adus un omagiu originilor sale.

Numeroşi artişti latino întâmpină destule obstacole, a afirmat pentru AFP o admiratoare a artistei, Katherine Narvaez, în vârstă de 28 de ani. Este incredibil să o văd cum a crescut ca artistă de succes, a adăugat ea.

În plus faţă de portoricanul Bad Bunny - artistul cel mai ascultat în streaming pe plan global - şi Becky G, artiştii latino sunt bine reprezentanţi anul acesta la Coachella prin rapperul Eladio Carrion, trupa argentiniană Los Fabulosos Cadillacs şi cântăreaţa americană Kali Uchis, care are origini columbiene, recompensată cu un Grammy în 2021.

Pentru prima dată anul acesta, line-up-ul Festivalului de muzică şi de arte din valea Coachella nu include niciun artist alb cap de afiş.

Potrivit lui CedarBough Saeji, profesoară de studii coreene şi din Asia de Est, specializat în K-pop, programul festivalului rămâne în continuare timid în ceea ce priveşte invitarea artiştilor emergenţi din lumea întreagă.

Industria muzicală americană, liderii americani nu sunt neapărat cei mai curajoşi, a precizat ea pentru AFP. Preferă să se conformeze cererii publicului mai degrabă decât să se compromită cu creaţii inovatoare.

Festivalul Coachella se va desfăşura de vineri până duminică, iar apoi în perioada 21-23 aprilie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel