Trucuri pentru o baie frumos mirositoare

Autorul articolului: Monika Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
baie - FOTO: Freepik@ri-in
baie - FOTO: Freepik@ri-in

Ce trucuri să aplici pentru a avea o baie frumos mirositoare.

Potrivit experților, lumânările și odorizantele nu sunt singurele modalități de a îmbunătăți aroma în acest spațiu. Continuă să citești pentru a afla alternativele lor simple, dar unice, care te pot ajuta să faci ca baia ta să miroasă mai bine ca niciodată.

Agățați eucalipt sau lavandă în duș

Frunzele de eucalipt conțin uleiuri esențiale puternice care se evaporă atunci când interacționează cu aburul din aer, creând același efect ca și un difuzor. Cea mai bună parte? Eucaliptul va rămâne proaspăt în dușul tău timp de două până la patru săptămâni, potrivit Best Life.

Creați difuzoare cu flacoane de parfum

Nu aruncați acele sticle de parfum vechi și goale. Le puteți refolosi într-un difuzor pe care să îl confecționați singuri, umplându-l cu un amestec de ulei pentru copii și uleiuri esențiale.

Folosiți o pâlnie pentru a turna uleiurile preferate în sticlă, apoi adăugați câteva bețișoare de difuzor pentru a absorbi și răspândi parfumul.  Așezați difuzorul pe tejgheaua din baie, pe un raft sau chiar pe spatele toaletei.

Faceți săculeți de săpun

Aveți la îndemână niște săpunuri care miros spectaculos? Le poți folosi, de fapt, pentru a îmbunătăți mirosul din baia ta, potrivit experților.

Înfășoară batoanele de săpun în plasă sau tul. Apoi, înfășoară niște sfoară sau panglică în jurul lor și atârnă-le de tija perdelei de duș. 

Amestecați condimente

Un amestec de condimente uscate, petale de flori și ierburi plasate într-un sac sau un bol - poate da instantaneu băii dvs. un miros minunat.  După ce uscați materialele la aer sau folosiți silicagel pentru a le usca, adăugați șase până la 10 picături din uleiul esențial preferat, amestecați ușor conținutul și apoi așteptați aproximativ o lună pentru ca aromele să se amestece și să se intensifice.

Folosiți zaț de cafea

Zațul de cafea acționează, în esență, ca un "curățător de palate" olfactiv pentru nasul tău. De aceea, experții recomandă să păstrați un mic bol cu ele în baie.

Folosește bombe de duș

Probabil că ai auzit de bombele de baie, dar ai folosit vreodată omologii lor de duș? Bombele de duș au o concentrație mult mai mare de uleiuri esențiale decât bombele de baie. Atunci când faceți un duș, aburul eliberează aceste uleiuri în aer.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel