TROLEIBUZE pentru București. Consilierii generali vor încă 200 de noi mijloace de transport în COMUN. Banii ar putea veni și din PNRR

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Vehiculele STB vor circula după un program de duminică în Vinerea Mare şi a doua zi de Paşte
Vehiculele STB vor circula după un program de duminică în Vinerea Mare şi a doua zi de Paşte

Consilierii generali vor vota joi pentru o propunere de achiziție a unui nou lot de 200 de troleibuze, care vor avea și autonomie de 20 de kilometri.

Un studiu de oportunitate privind achiziţionarea a 200 de troleibuze noi, cu o autonomie de minim 20 de kilometri, cu aproape 130 de milioane de euro fără TVA, se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi.

"Se aprobă studiul de oportunitate 'Achiziţionare mijloace de transport moderne necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti'", prevede proiectul de act normativ.

Încă 200 de troleibuze 

Dacă proiectul va fi aprobat, Bucureștiul ar putea avea în următorii ani 300 de troleibuze noi.

Suplimentar faţă de cele 100 de troleibuze pentru care există deja finanţare nerambursabilă, conform unui contract din decembrie 2018, încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, studiul de oportunitate propune achiziţionarea a 200 de troleibuze noi, cu autonomie de minim 20 de kilometri.

Este vorba despre 100 de troleibuze cu lungimea de 12 metri şi 100 de astfel de vehicule de 18 metri, pentru a putea asigura funcţionalitatea la capacitate de 100% a liniilor existente de troleibuz şi a unei rezerve, în cazul unor defecte pe traseu sau a unei necesităţi de suplimentare, în caz de forţă majoră/evenimente speciale, prevede proiectul de hotărâre.

Valoarea estimată de achiziţie a unui troleibuz de 12 metri este de 590.000 de euro fără TVA, iar a unuia de 18 metri - 680.000 de euro fără TVA.

Proiectul de hotărâre menţionează drept posibile surse de finanţare nerambursabilă pentru achiziţia vehiculelor noi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Programul Operaţional Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027.

Obiectivul general al investiţiei este îmbunătăţirea transportului public în Bucureşti, fapt care presupune creşterea atractivităţii sale şi reducerea emisiilor de carbon. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel