Trei tineri suspectaţi că au furat zeci de telefoane mobile, prinşi în Staţia CFR Focşani

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Trei tineri din judeţul Vrancea, suspectaţi că au furat zeci de telefoane mobile din magazine de profil aflate în mai multe judeţe, au fost prinşi de poliţişti marţi, în Staţia CFR Focşani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au pus în executare, în cursul dimineţii, patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese situate în localităţile Focşani, Călimăneşti, Pufeşti şi Ciorani, scrie Agerpres. 

"Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului de Investigaţii Criminale, ce vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 24/25 decembrie a.c., în jurul orei 3,00, cei trei ar fi pătruns prin efracţie prin spargerea geamului unui magazin din municipiul Focşani de unde ar fi sustras 20 de telefoane mobile de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 euro", se precizează în comunicat.

Suspecții au fost identificați



Poliţiştii i-au identificat în Staţia CFR Focşani pe cei trei suspecţi, un minor de 17 ani şi doi tineri de 19 ani, respectiv 32 de ani. Ulterior, la imobilele în care locuiau fără forme legale în municipiul Focşani au fost identificate 12 telefoane mobile, trei tablete şi contracte de amanet, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Activitatea infracţională a celor trei a fost documentată şi de poliţiştii de investigaţii criminale din judeţele Neamţ, Brăila şi Buzău.

"Astfel, cei trei sunt bănuiţi de fapte similare pe care le-ar fi săvârşit la începutul acestei luni în judeţele Neamţ (32 telefoane, 3 tablete) şi Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploieşti, prin intermediul unor case de amanet. De asemenea, în noaptea de 2/3 ianuarie a.c., aceştia ar fi încercat prin acelaşi mod de operare să pătrundă într-un magazin din Buzău cu intenţia de a sustrage bunuri", precizează IPJ Vrancea.

Până în prezent au fost recuperate 14 telefoane mobile şi trei tablete, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel