Trei produse lactate care provoacă balonare și indigestie. Pot favoriza și kilogramele în plus, avertizează specialiștii

Autorul articolului: Andreea Cercel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: Freepik.com
Sursa foto: Freepik.com

Specialiștii au identificat cele mai nepotrivite produse lactate pe care le poți consuma, mai ales dacă ai probleme digestive în mod regulat.

Produsele lactate, renumite pentru valoarea lor nutritivă și importanța pentru sănătatea oaselor, sunt produse de bază în multe diete. Cu toate acestea, pentru unele persoane, consumul anumitor alimente de acest gen poate duce la balonare, indigestie și, mai mult, poate pune și sub semnul întrebării obiectivele de pierdere în greutate. În timp ce lactatele conțin nutrienți esențiali, precum calciu și proteine, unele persoane pot resimți un disconfort digestiv destul de mare, din cauza intoleranței la lactoză sau a sensibilității la anumite componente din lactate. Acest disconfort se poate manifesta prin balonare și indigestie, după cum spuneam, și, dacă și tu simți acest disconfort, s-ar putea să fie nevoie să elimini din dieta ta 3 produse care intră în acestă categorie. 

Cassie Madsen, expert în sănătate și nutriție, a dezvăluit faptul că este vorba despre laptele integral, brânza și iaurturile îndulcite, pe care ar trebui să le eviți uneori, iar mai jos vei găsi și explicațiile, notează shefinds.

Iată care sunt produsele ce-ți pot cauza probleme digestive:

Lapte integral
Laptele integral, deși este o sursă bogată de nutrienți esențiali, cum ar fi calciul și vitamina D, poate favoriza balonarea, indigestia și poate contribui la creșterea în greutate, la unele persoane. El conține lactoză, un tip de zahăr care necesită niveluri suficiente de enzimă lactază pentru o digestie corectă. Persoanele cu intoleranță la lactoză pot prezenta balonare și indigestie, deoarece organismul lor se străduiește să descompună și să absoarbă lactoza. În plus, laptele integral este bogat în grăsimi saturate și calorii, ceea ce poate contribui la un aport caloric excesiv și poate împiedica eforturile de pierdere în greutate.

Brânză
Brânza, deși este un adaos delicios și versatil la multe feluri de mâncare, poate favoriza și ea starea de balonare, indigestia și creșterea în greutate pentru unele persoane. Anumite brânzeturi conțin lactoză, iar cei cu intoleranță la lactoză pot resimți, implicit, un disconfort digestiv, atunci când le consumă. În plus, brânza este adesea bogată în grăsimi saturate și calorii. Consumul regulat de brânză, în special în cantități mari, poate contribui la un aport caloric crescut, ceea ce poate împiedica obiectivele de pierdere în greutate.

Iaurturile îndulcite
Iaurturile zaharoase, în ciuda faptului că sunt comercializate și promovate ca fiind gustări sănătoase, pot favoriza și ele balonarea, indigestia și pot contribui la creșterea în greutate. Multe iaurturi aromatizate conțin zaharuri adăugate, care pot duce la disconfort digestiv pentru unele persoane. Conținutul ridicat de zahăr din aceste iaurturi nu numai că mărește aportul de calorii, dar poate duce și la creșteri bruște ale glicemiei, ceea ce poate avea un impact potențial asupra nivelului de energie și poate crește pofta de alimente mai zaharoase.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel