Trei marinari, salvați de frunzele de palmier. Erau naufragiați în Pacific de o săptămână

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @roy9
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @roy9

Trei marinari, naufragiați pe o insulă pustie din Pacific, au fost salvați de mesajul scris cu frunze de palmier.

Trei marinari naufragiați pe o insulă pustie din Pacific au fost salvați ca în poveștile marinărești, cu ”strigătul de ajutor” scris pe nisip cu ce au avut la îndemână.

Astfel, în loc de S.O.S. (Save Our Souls), cei trei marinari au scris HELP (Ajutor) cu frunze de palmier, iar mesajul acestora a fost văzut de pilotul unui avion care trecea prin zonă, notează AFP, scrie Agerpres.

”Acest apel, HELP, trasat pe nisipul alb, acest act de ingeniozitate, a făcut posibilă ghidarea salvatorilor direct la locația lor”, a declarat Chelsea Garcia, coordonatoarea misiunii de căutare și salvare, potrivit unui comunicat al pazei de coastă americane.

Cei trei marinari erau blocați de peste o săptămână pe insula  Pikelot, o insulă minusculă nelocuită din Insulele Caroline, în mijlocul Pacificului, atașată Statelor Federate ale Microneziei.

Ei au fost reperați duminică de un avion care zbura deasupra zonei, iar ”echipajul a reușit să-i localizeze pe marinari și a parașutat un radio pentru a stabili comunicarea. Marinarii au confirmat că sunt sănătoși, că au acces la hrană și apă”, a detaliat comunicatul.

Cei trei ”și-au exprimat dorința de a obține ajutor pentru a se întoarce la Polowat”, o insuliță paradisiacă de unde plecaseră, la peste 100 de mile marine (peste 185 de kilometri), barca lor fiind avariată și inutilizabilă.

Marinarii experimentați, toți în vârstă de circa patruzeci de ani, au afirmat că navighează în mod regulat în aceste ape ale Pacificului, ei fiind aduși înapoi la punctul lor de plecare.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel