Trei infuzii minune care ajută la curățarea rinichilor în mod natural

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Freepik/willeroy
Sursă foto: Freepik/willeroy

A consuma lichide suficiente în fiecare zi este cheia pentru evitarea bolilor renale.

Rinichii sunt organe vitale care elimină deșeurile și excesul de lichide din organism, pe lângă faptul că "purifică acidul produs de celulele corpului" și mențin un "echilibru sănătos de apă, săruri și minerale în sânge", explică reprezentanții Institutului Național pentru Diabet, Boli Digestive și Renale.

Prin urmare, dacă acest echilibru nu este realizat, "nervii, mușchii și alte țesuturi ale organismului" nu vor funcționa corect. În plus, rinichii produc și hormoni care contribuie la controlul tensiunii arteriale, la producția de globule roșii și la menținerea sănătății sistemului osos.

Din acest motiv, este esențial să ne îngrijim și să protejăm acește organe prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin controlul afecțiunilor care pot duce la boli renale, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea.

Ce remedii naturale pot fi folosite?

Una dintre principalele recomandări pentru menținerea sănătății rinichilor și pentru curățarea acestora este hidratarea. Consumul suficient de lichide, aproximativ doi litri de apă pe zi, ajută la eliminarea toxinelor din organism și previne deshidratarea.

De asemenea, este recomandat să reducem consumul de sare în alimentație, deoarece consumul excesiv de sare reprezintă un factor de risc pentru posibile afecțiuni renale. Totodată, pentru menținerea curățeniei rinichilor, trebuie să consumăm alimente sănătoase precum fructe, legume, cereale integrale sau lactate degresate și să evităm consumul de alcool sau fumatul. Nu trebuie să uităm nici de exercițiile fizice regulate, care ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație.

Există câteva remedii casnice care pot ajuta la curățarea rinichilor, însă întotdeauna este recomandat să consultăm specialiștii înainte de a consuma orice produs natural, în cazul în care ar putea exista o contraindicație în funcție de starea noastră de sănătate.

Astfel, una dintre cele mai populare infuzii naturale pentru eliminarea toxinelor și deșeurilor este cea de coada calului. Este vorba despre o plantă folosită în mod obișnuit pentru retenția de lichide, infecțiile tractului urinar sau incontinență. Are proprietăți diuretice importante și de aceea este o opțiune naturală pentru curățarea rinichilor, deși nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține aceste utilizări, explică MedlinePlus. De aceea, este important să consultăm medicul înainte de a o consuma.

Păpădia este o plantă folosită în scopuri medicinale și care poate ajuta la curățarea organismului datorită proprietăților sale diuretice puternice. A fost utilizată tradițional pentru a crește producția de urină și pentru curățarea tractului urinar. Pe de altă parte, infuzia de urzică poate contribui la retenția de lichide și la curățarea organismului de toxine, notează 20minutos.es.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel